Sex-saken mot Franck Ribery utsatt ett år

Anklaget for å ha ligget med 17-årig prostituert.

 UTSATT:  Stjernespillerne Karim Benzema og Franck Ribery slipper unna fengsel, for nå. De står tiltalt for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert, men nå er saken utsatt ett år. Foto: Charles Platiau, Reuters / NTB Scanpix og Thibault Camus, AP / NTB Scanpix
UTSATT: Stjernespillerne Karim Benzema og Franck Ribery slipper unna fengsel, for nå. De står tiltalt for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert, men nå er saken utsatt ett år. Foto: Charles Platiau, Reuters / NTB Scanpix og Thibault Camus, AP / NTB ScanpixVis mer

Rettssaken mot fotballstjernene Franck Ribéry og Karim Benzema ble tirsdag utsatt til neste år på grunn av en innvending fra Ribérys forsvarer.

Fotballspillerne er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig prostituert. Duoen risikerer opp til tre års fengsel og bøter på 380.000 kroner. Begge spillerne avviser anklagene.

Forholdene skal ha skjedd i 2008 og 2009. Seksuell lavalder i Frankrike er 15 år, men ifølge fransk lov er det ulovlig å betale for sex med personer under 18 år.

Zahia Dehar var yngre enn det. Hun hevder at spillerne ikke var klar over at hun bare var 17 år.

Det var satt av en uke til rettssaken, men Ribérys advokat innledet med å hevde at loven er uklart formulert, og han ba om at det må vurderes om den er kan være grunnlovsstridig.

Dommeren henviste det spørsmålet til en høyere rettsinstans og utsatte hovedforhandlingen til januar neste år.

(NTB)