Sexpress mot tennisessene

Martina Navratilova, en av tennishistoriens mestvinnende spillere, raser mot sin egen fagforening. Hun hevder at WTA bidrar til sexpresset mot de kvinnelige tennisstjernene.

- Dagens toppspillere på kvinnesiden er så gode at de ikke trenger å ta på seg dypt utringede drakter for å tiltrekke seg medienes oppmerksomhet, sier Martina Navratilova til den franske sportsavisa L'Equipe.

Hun mener at spillernes forening, Women's Tennis Association (WTA), bidrar til sexfokuseringen.

- Jeg kritiserer ikke spillerne, men WTA's strategi som oppfordrer dem til å utnytte sine glamour-sider. Sex er blitt en del av tennissirkuset og WTA er med på det, hevder Navratilova.

Sjokkert

Den tsjekkisk-amerikanske tennislegenden er tilbake på banen i French Open, etter å ha tatt fire års pause. I Paris spiller hun double sammen med sørafrikanske Mariaan De Swardt.

Martina Navratilova har aldri holdt tilbake egne meninger om saker og ting. Hun sto også åpent fram som lesbisk.

Navratilova forteller at hun ble sjokkert da hun så nakenbilder av tre spillere på coveret til det italienske tennismagasinet Il Tennis Italiano.

Der viste de italienske toppspillerene Tathiana Garbin, Francesca Lubiani og Alice Canepa utilslørt fram sine attributter.

Bra for Playboy

- Slikt egner seg perfekt for Playboy, men slett ikke for et tennismagasin, mener Navratilova.

Hun synes synd på Lindsay Davenport som er nummer to på verdensrankingen, men som ikke får en brøkdel av den oppmerksomheten som for eksempel Anna Kournikova får.

- Lindsay Davenport er en flott personlighet. Men siden hun ikke er noen skjønnhetsdronning, blir hun oversett av media, sier Martina Navratilova.

Attraktive

WTAs talsmann Jim Fuhse mener at spillernes forening utøver verken sex-press eller ber jentene om å la være å vise seg fram.

- Våre kvinnelige spillere er idrettsutøvere i verdensklasse.

- De er unge, sprudlende og attraktive. Vi verken maner fram eller skyr deres glamour, sier WTA-talsmannen.

TETTSITTENDE: Franske Mary Pierce velger tennisantrekk med omhu. Det framhever mer enn det skjuler.
BLACK BEAUTY: Venus Williams' lange, slanke kropp bidrar til å øke oppmerksomheten.
LOLITA-LOOK: Anna Kournikova er for lengst blitt tennisbaben framfor noen. Denne uka spanderte Sports Illustrated forsida på den russiske ungjenta som tjener mest av alle, men hittil ikke har vunnet en eneste viktig turnering.