- Sextrakassert i flere år

Berit Riise hevder at hun i lang tid har måttet tåle seksuell fokusering på sin egen person. Til slutt sprakk det - direkte på TV.

Nå vil hun hjelpe andre kvinner som opplever sextrakassering.

Som kvinne og fotballagent har Berit Riise gjennom lang tid opplevd fokusering på sin egen person også av seksuell karakter. Denne fokuseringen oppleves som uønsket og utilbørlig.

De oppsiktsvekkende opplysningene bekreftes nå av høyesterettsadvokat Tor Erling Staff. Berit Riise fikk i går hjelp fra kjendisadvokaten etter at hun under TV2s direktesendte «Tabloid»-sending torsdag beskyldte sønnens tidligere trener, Ivar Morten Normark, for sexsjikane. Opplysningene sendte sjokkbølger inn i Fotball-Norge. Og i hjembyen Aalesund ble det storm.

I går ble familien Riise drapstruet via spalten Speaker's corner på Aalesund fotballklubbs offisielle nettsider. Sidene ble deretter stengt, men skaden var skjedd:

- Jeg tar disse truslene om å tenne på huset vårt veldig alvorlig, sa Berit Riise.

Hun følte seg truet og ba høyesterettsadvokat Tor Erling Staff om assistanse fordi flere av innlegene var sterkt truende mot Riise. Det kom både trusler om å tenne på huset til Riise-familien og drapstrussel mot Berit Riise selv.

- Hvis det har vært drapstrusler, har vi rådet henne til å ikke nevne dette i pressemeldingen. Vi velger å ta det som et lite tekkelig innspill. Vi ønsker å legge saken død, sa Staff foran et stort pressekorps i går ettermiddag.

Ved Staffs side satt en utslitt Berit Riise og tørket tårer. Sammen la de fram et følelsesladet brev:

«Berit Riise har reagert meget sterkt på den måten ledende personer innen Aalesund Fotballklubb etter «Tabloid» har søkt å underkjenne Riises integritet og hennes yrkesmessige posisjon. Hun velger å oppfatte dette som et strategisk trekk og utslag for mannlig herskerteknikk.»

Berit Riise er åpen på at hun står for alt hun har sagt.

- Jeg mener at hun ikke er skadet yrkesmessig av dette, fortsetter Staff.

- Har Riise tenkt å komme med noen beklagelser overfor Nordmark?

- Nordmark kan når som helst henvende seg til Riise, sier Staff, som mener Riises utblåsning i «Tabloid» var naturlig i en opphetet situasjon, der hun følte seg provosert og tråkket på.

Nå ønsker hun å fortsette kampen mot sentrale personer i sønnens tidligere klubb.

- Hun nekter å bli tråkket på. Hun aksepterer ikke hva som helst fra mannesiden, sier Staff

Riise føler et spesielt ansvar overfor kvinner som har opplevd liknende situasjoner.

«...Hun er seg bevisst at svært mange norske kvinner må tåle uønsket omtale eller tiltale av seksuell art uten mulighet til å kunne ta til gjenmæle.»