Sexy Anna best uten ball

BERLIN: Alt dreier seg om Anna Kournikova under det åpne tyske tennismesterskapet for kvinner, German Open, i Berlin. Den russisk-amerikanske 18-åringen med miniskjørtene og leopard-bh'ene har ennå ikke vunnet en eneste internasjonal turnering, men er likevel verdens best betalte idrettsjente.

Etter fire år som tennisproff er Anna er ikke bare den best betalte, men også den mest fotograferte idrettskvinnen. Hun er tennisverdenens store sex-symbol, og blir dyrket på linje med Madonna og Posh Spice.

Som det sto skrevet på en plakat som en mannlig fan stilte med under Australian Open tidligere i år: «Og på den sjuende dag skapte Gud Anna K.»

Hver eneste sitteplass er forlengst blåst bort, tildels for stive svartebørspriser, når Anna tirsdag spiller sin første kamp på Grünewald-banen i Berlin. De beste losjeplassene koster over 80000 kroner, før svartebørs.

Lumre oppslag

Før turneringen har tyske aviser og nyhetsmagasiner bidratt til å drive Anna-febereren i været. De har brukt side på side med bilder av Anna - i dristige utringninger og med superkorte skjørt, gjerne uten racket og ball. I Europas største avis, Bild, blir hun presentert som «tennisludderet» eller tennissportens Lolita.

Lumre skandaleoppslag sørger bare for å få feberen enda mer i været. Utenfor Hotel Intercontinental, der tennisstjernene bor under Berlin-turneringen, venter beundrere natt og dag på å få et glimt av den skjønne. Over alt blir hun fulgt av en hær livakter.

Fansen håper at det ikke går som i fjor, da sexy Anna ble slått ut allerede i andre runde i Berlin.

Nummer 13

I øyeblikket er jenta, som kom til Florida fra Moskva for åtte år siden, rangert som nummer 13 på lista over verdens beste tenniskvinner.

Nummer én på lista og favoritt under German Open, tsjekkisk-sveitsiske Martina Hingis, får ikke brøkdelen av medieomtale.

- Men jeg er sikker på at Anna gjerne ville bytte med meg, sier Martina giftig. Blant sine konkurrenter er Anna lite populær.

I fjor tjente Anna Kournikova over 120 millioner kroner. 90 prosent av inntektene kom fra reklame, for sportsutstyr, moteklær, mobiltelefoner, restaurantkjeder for en en britisk BH-produsent som brukte slagordet: «Her skal bare ballene hoppe.»

Nå lover hennes nederlandske trener Eric van Harpen at Anna også skal bli best på tennisbanen. For som skeptikerne sier:

- Dersom Anna ikke snart vinner en turnering, kan sex-idolet ende som en karikatur.

MÅ OVERBEVISE: Anna Kournikova, her på tribuneplass under Australia Open i januar, trenger snart sportslige resultater.