Sexy køllesvingere

Skal golfdamene lokke tilskuere ved å vise mer hud?

Det spørsmålet blir tatt opp i siste utgave av magasinet Golf for Women. I reportasjene diskuterer de framtida til kvinne-touren og om den bør gjøres mer sexy. Magasinet mimrer om gamledager da de kvinnelige golfspillerne stilte mer utfordrende kledt og da Jan Stephenson stilte opp i Dunlop's kalender.

- Jeg kan ikke se for meg at vi skal begynne med sånt igjen. Det funka ikke da, og det kommer ikke til å funke nå, sier den tidligere golfstjerna Kathy Whitworth (63).

Hun tror forsøk på å gi sporten mer sexappeal vil føre til den sikre død.

- Sponsorene betaler ikke millioner for at utøverne skal gå lettkledt. Det kan de betale modeller for å gjøre, sier Whitworth til golfmagasinet.

Tour-spiller Helen Alfredsson er ikke klar til å lette på antrekket for å lokke flere tilskuere og sponsorer.

- Å fjerne klærne er en desperat handling. Hvorfor er Fred Couples så sexy - vi ber jo ikke ham om å kle av seg? Det handler om karisma og hvordan man framstår - hvor sjarmerende man er, sier Alfredsson.

Kvinnenes sportsforbund i USA ønsker ikke mer sexfokus på køllesvingerne.

- Når du spiller på sex, inviterer du til kjønnsdiskriminering. Spørsmålet er om kvinnelige utøvere ønsker å bli behandlet som utøvere, sexobjekter eller pynt, sier forbundssjef Donna Lopiano.

Tidligere har blant andre volleyball- og strandvolleyballkvinnene lettet på antrekket for å tekkes publikum. Synes du golfdamene skal gjøre det samme?

SEXY NOK: Svenske Helen Alfredsson mener at sexappeal handler om mer enn klesplagg.
<B>PÅKLEDT SEXSYMBOL: Fred Couples bedårer kvinnelige fans uten å trekke shortsen opp i rompa.