Sexy...jeg!

LANAKEN (Dagbladet): Treninga: Landslaget kommer. Glade. Vi i Kgl. Norsk Sportspresse skal vite alt om alle. Fagfolkene kan sitt fag, men så er det det at Dagbladets nettlesere har kåret Dan Eggen til EM-troppens mest sexy. Skal vi våge å spørre ham om en kommentar?

Dan med krøllene blir intervjuet av tv, radio, skrivefolk, nettredaksjoner og spansk presse. Ettersom Henning Berg er ute, er Eggen et soleklart stoppervalg i de neste to kampene. Eggen er en alvorlig herre, han er proff og svarer om fotball og taktikk og vurderer de av Jugoslavias spillere han kjenner fra spansk fotball. Endelig. Han blir fristilt.

- Unnskyld, Dan Eggen, vi er nødt til å stille deg et par ikke-fotball-spørsmål, er det greit?

- Ja, jo, det kan være gøy, det.

- Det har seg sånn at du er kåret til Norges meste sexy EM-spiller, en kommentar?

Dan Eggen blir noe flau. Men tar det som en midtstopper.

- Har jeg vinni? Vel, det var litt av det samme forrige gang i 1998, det tok jeg litt sånn på... på kødd. Morsomt det, men det er ikke noe liksom, sier Eggen.

Ikke modell

- Ikke noe forhold til sånne ting?

- Ser en slags humor i det, men nei.

- Så, etter at du er ferdig som spiller tenker du ikke på en karriere som modell?

- Nei, absolutt ikke, sier Dan Eggen, som hadde treningsfri i går grunnet en liten ubehagelighet under foten. Av rundt 1400 stemmer landet 418 på Dan Eggen.

Den andre Eggen

Nils Arne Eggen trener heller ikke. Han er i EM for NRK, blant annet for å snakke og analysere og spre humør og se god og dårlig fotball.

Eggen teller opp: - Ti av spillerne i troppen kommer fra familien Rosenborg.

Videre: - Begge trenerne har jeg hatt på D-kurs, sier Eggen.

Eggen spør John Carew hvorfor han har på seg nestenblå fotballstøvler. Carew gliser. Tar av seg støvlene og gir ekssjefen en klem.

<B>EGGEN DEN FØRSTE: Dan Eggen blir ikke akkurat kjempeglad over å ha bli kåret til EM-troppens mest sexy, men tar det nesten med et smil. - Sånne ting er bare kødd, sier Eggen og ler.