- Shaaban enig med Hammarby

FFK krever fem millioner.

(Dagbladet.no): Fredrikstads solide sisteskanse Rami Shaaban er enig med Hammarby om en fireårskontrakt. Det melder Aftonbladet.

Den 32 år gamle landslagskeeperen uttaler i et intervju med den svenske avisen et ønske om å flytte på seg, og oppgir familiære grunner til at han nå ønsker å forlate norsk fotball.

Shaaban ønsker å komme nærmere både moren sin og sønnen som snart skal begynne på skolen, og da er Hammarby og Stockholm den ideelle destinasjonen ifølge Shaaban selv.

– Jeg ønsker mer enn noen annen at dette skal gå i orden raskest mulig. Agenten min har en dialog med Hammarby, så får vi se om hvordan det går herfra, om «Bajen» leverer varene. Så enkelt er det, sier Shabaan til den svenske avisen.

Ifølge Aftonbladet har Hammarby levert når det kommer til Shabaans personlige betingelser. Men Stockholms-klubben har ennå ikke kommet til enighet med Fredrikstad om en overgangssum.

Fem millioner

For noen uker tilbake avviste FFK et bud på keeperen fra nettopp Hammarby. Nå skriver Aftonbladet at Fredrikstad krever en sum på rundt fem millioner kroner for landslagsmannen.

– Det er en ganske høy sum for Hammarby. Rami har tross alt bare ett år igjen av kontrakten, sier klubbens informasjonsansvarlig Urban Rybrink til Aftonbladet.

REDDET SIN SISTE BALL I NORGE?: Tippeligaspissene kan unngå å møte Sveriges landslagskeeper Rami Shaaban neste sesong om FFK-keeperen får det som han vil. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
REDDET SIN SISTE BALL I NORGE?: Tippeligaspissene kan unngå å møte Sveriges landslagskeeper Rami Shaaban neste sesong om FFK-keeperen får det som han vil. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer

Rybrink vil samtidig ikke kommentere hvor forhandlingene står per i dag. Heller ikke Shaabans agent Martin Dahlin har kommentert den potensielle overgangen.

Ny svenske inn?

Mens en svenske er på vei bort fra Fredrikstad, kan en ny være på vei inn. Örebros midtbanespiller Abgar Barsom skal være enig med «rødbuksene» om en treårsavtale som sikrer ham mellom 1,5 og 2 millioner kroner i årslønn.

Nerikes Allehanda skriver ifølge Expressen at avtalen allerede er underskrevet, men dette tilbakevises av Barsom selv.

- Det kan jeg dementere. Jeg har ikke skrevet under på noen papirer, sier 30-åringen til Nerikes Allehanda.

- Shaaban enig med Hammarby
<B>NY FFK-SVENSKE?:</B> Abgar Barsom skal ifølge svenske aviser være på vei til Fredrikstad. Her er 30-åringen i duell med Bjørn Helge Riise under Royal League semifinalen mellom LSK og Djurgården våren 2006.