Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shaaban er mentalt sliten

- Jeg har ikke hatt ferie, sier FFK-keeperen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Etter 1-5-tapet for Vålerenga i går kveld innrømmet FFK-keeper Rami Shaaban at han føler seg mentalt sliten.

Svensken har spilt de aller fleste kampene for Fredrikstad denne sesongen, og er også inne i landslagsvarmen.

Tungt for skallen

Mens lagkameratene i Fredrikstad hadde ferie i sommer, var Shaaban i aksjon under fotball-VM - og så seint som onsdag spilte han EM-kvalik mot Liechtenstein.

Men det er altså ikke fysisk at Shaaban kjenner seg sliten.

- Det kjennes veldig bra å spille på landslaget, og jeg fikk jo også spille sist kamp. Men det er slitsomt mentalt. Jeg har ikke hatt noen ferie, og man trenger det iblant, sier Shabaan til Dagbladet.no.

Men vil nødig framstå som sytete.

- Jeg vil ikke klage - jeg får vente til november med ferie. Men slik det har vært i det siste, med kamper hver femte dag, er tungt for skallen, sier han.

SKADET: Denne scoringa fra Morten Berre hadde aldri kommet dersom Rami Shabaan ikke var skadet i hofta, hevder svensken selv. Han synes det er slitsomt mentalt å være fotballspiller om dagen. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
SKADET: Denne scoringa fra Morten Berre hadde aldri kommet dersom Rami Shabaan ikke var skadet i hofta, hevder svensken selv. Han synes det er slitsomt mentalt å være fotballspiller om dagen. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer

Nå kan likevel Shaaban få et avbrekk fra kampene - men det blir i så fall et ufrivillig avbrekk.

I duellen som førte til Vålerengas ledermål, fikk Shaaban kneet til Tom Henning Hovi i hofta. Den skaden kan holde ham på sidelinja i ei uke - og da spøker det for hjemmekampen mot Molde.

Store smerter

På 3-1-målet til Vålerenga virket Shaaban merkelig passiv da Morten Berre fikk heade i mål fra fem meter. Uten skaden hadde Berre blitt snytt for den jubelen, hevder Shabaan.

- Jeg signaliserte at jeg måtte bytte og forsøkte å skrike til dem, så benken visste nok om det. I stedet fikk de 3-1. Jeg hadde hindret det målet om jeg hadde vært frisk, sier den sympatiske svensken.

Og utdyper:

- Jeg satte meg ned på bakken for at jeg skulle få behandling, men så tok Raymond (Kvisvik) et raskt frispark i stedet.

Da han møtte pressen etterpå hadde han sterke smerter.

image: Shaaban er mentalt sliten

- Jeg kan nesten ikke bevege meg. Dommeren skulle sett det, det er jobben hans å se det, men alle kan ha en dårlig dag. Jeg står jo her og klarer knapt nok å prate med deg på grunn av den smellen i hofta, sier Shabaan.

- Er det vondt å prate?

- Det går greit. Men så fort jeg forsøker å spenne magen, hogger det til i hofta.

<B>KAN MISTE MOLDE-KAMPEN:</B> Rami Shaaban kan miste den uhyre viktige kampen mot Molde neste helg, etter skaden han pådro seg mot VIF i går.