Shaaban misfornøyd med Fredrikstad

Morgan ville selge, styret ville ikke.

(Dagbladet.no): Fredrikstad-keeper Rami Shaaban har ikke lagt skjul på at han er åpen for et klubbskifte. I et intervju med Aftonbladet i dag forteller svensken at tyrkiske Trabzonspor kom med et bud for noen dager siden, og at administrerende direktør Morgan Andersen gjerne ville selge.

Men styret satte foten ned - til Shaabans skuffelse.

- Da jeg skrev under for Fredrikstad, ble jeg lovet at jeg skulle få gå dersom det kom et bud til markedspris. Jeg snakket med sportssjefen (Morgen Andersen) på mandag, og han sa det hadde kommet et bud til markedspris. Han sa selv at han ville selge meg, fordi budet var bra, sier Shaaban til Aftonbladet.

Men verken Morgan eller det nåværende FFK-styret var i klubben den gangen Shaaban skrev under. Og en time senere ringte Andersen igjen, denne gangen med dårlige nyheter.

- Han ringer meg en time senere, og sier at styret ikke vil selge.

- Så Fredrikstad brøt løftet sitt?

- Det er ikke samme styre som sitter der nå som da jeg skrev under. Sånn er fotballen, sier Shaaban til den svenske avisa.

Har seinere deadline

ØNSKET AV TRABZONSPOR: Men Rami Shaaban fikk tommelen ned av FFK-styret, selv om direktør Morgan Andersen var positiv til å selge ham. Foto: REUTERS
ØNSKET AV TRABZONSPOR: Men Rami Shaaban fikk tommelen ned av FFK-styret, selv om direktør Morgan Andersen var positiv til å selge ham. Foto: REUTERS Vis mer

Morgan Andersen har dette å melde om utspillet fra Shaaban:

- Ingen kommentar.

Dagbladet.no vet imidlertid at FFK-direktøren skal være svært skuffet over at Shaaban har snakket om interne forhold til svensk presse.

Trabzonspor kom med budet samme dag som Fredrikstad møtte Stabæk på Nadderud, 3. september.

Det er noen dager etter at det internasjonale overgangsvinduet stenger, men Tyrkia opererer med en litt seinere deadline.

Tyrkerne skal ha tilbudt mindre enn hva egyptiske Zamalek gjorde, da de fikk nei på et bud pålydende 9,5 millioner kroner.

I en mail til Dagbladet.no understreker Andersen at hans personlige mening om budet fra Trabzonspor ikke er relevant.

«Min oppgave som administrerende direktør i FFK er å forhandle i slike saker, som i dette tilfellet der det kom et tilbud fra Trabzonspor om å kjøpe Rami Shaban. Tilbudet ble mottatt rundt kl.14.00 mandag den 3.september, flere dager etter at FIFAs overgangsvindu ble lukket.»

Shaaban misfornøyd med Fredrikstad

«I FFK er det et sportslig utvalg som endelig bestemmer alle forhold rundt inngåelse av kontrakter rundt trenere og spillere. Jeg lager innstillinger til sportslig utvalg. Sportslig utvalg kan velge å vedta eller forkaste min innstilling i den enkelte sak. Det har i så måte ingenting med saken å gjøre om jeg i dette tilfellet var positiv eller ikke.»

<B>VILLE SELGE:</B> - Men det har ingenting med saken å gjøre om jeg i dette tilfellet var positiv eller ikke, skriver Andersen i en mail til Dagbladet.no.