Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shaaban-tabbene hagler i Sverige

«Årets kjøp» sliter etter FFK-avskjed.

• Se Shaabans tabbe mot Sundsvall HER

• Se Shaabans tabbe mot Brasil HER

(Dagbladet.no): Rami Shaaban, Fredrikstad og Hammarby kranglet i over tre måneder før den svenske landslagskeeperen omsider fikk bytte ut Tippeligaen med Allsvenskan.

Kanskje har den lange drakampen påvirket formen til 32-åringen - for i Sverige er Shaaban på god vei til å gjøre flere tabber enn han gjorde i hele sin FFK-karriere.

Og det etter bare tre seriekamper for Hammarby.

Det startet på mandag, da Shaaban hjemmedebuterte på Söderstadion ved å slippe inn et mål fra over 40 meter. Heldigvis for ham ble ikke brøleren avgjørende, og Hammarby snudde kampen i sitt favør.

Dummet seg ut på to cornere

I går fulgte Shaaban opp med to nye tabber borte mot Gais. Denne gangen var det to for mye for «Bajen», som tapte 0-2.

B>NEJ,NEJ,NEJ: Rami Shaaban har ikke akkurat fått en flying start i Hammarby etter overgangen fra Fredrikstad. På de tre første seriekampene har han vartet opp med tre tabber. Her fortviler han etter en grov miss i privatkampen mot Brasil. Foto: AP
B>NEJ,NEJ,NEJ: Rami Shaaban har ikke akkurat fått en flying start i Hammarby etter overgangen fra Fredrikstad. På de tre første seriekampene har han vartet opp med tre tabber. Her fortviler han etter en grov miss i privatkampen mot Brasil. Foto: AP Vis mer

Ekspert Glenn Hysén legger all skylden på Shaaban.

- Det er to tabber av Shaaban som gjør at Gais vinner, sier han til PPV, ifølge Expressen.

Den første kalddusjen kom etter 17 minutter. På en Gais-corner mislyktes Shaaban med en utboksing, og Wanderson Do Carmo fikk en enkel jobb med å trille ballen i mål.

To minutter før slutt gikk det igjen galt på en corner. Hammarby-keeperen gikk på ny ut for å bokse, men ble knust i lufta av fyrtårnet Björn Andersson.

Selv prøver Shaaban å fraskrive seg mye av ansvaret.

- Ved det andre målet står vi faktisk og sover. Alle blir tatt på senga. Jeg forsøker å rope på dem, men får tometersspilleren deres foran meg. Jeg gjør meg stor, men han kommer før meg. Jeg rekker ikke ut, forklarer han.

Ødelegger for EM-sjansene?

Ettersom Andreas Isaksson ikke får spille i Manchester City, er Shabaan i utgangspunktet nær førstekeeperstatus i sommerens EM-sluttspill.

image: Shaaban-tabbene hagler i Sverige

Men tre tabber den siste uke - for ikke å snakke om kjempemissen i privatkampen mot Brasil - styrker ikke akkurat sjansene hans.

- Særlig for keepere er det veldig viktig med selvtillit. Dette er ikke bra for landslaget, sier Glenn Hysén.

<B>lANDSLAGSPLASSEN I FARE?:</B> Shaabans sjanser til å vokte Sveriges mål under sommeren EM-sluttspill har ikke økt den siste uka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media