Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shampo- show

Med Espen «Shampo» Knutsen tilbake på landslaget ble det målkalas mot Kroatia i åpningskampen i B-VM.

«Shampo» har ikke spilt i den norske landslagstrøya siden 1999, men han trengte ikke mange minuttene på isen for å vise hva landslaget har gått glipp av de fire siste åra.

Med Columbus-stjernen tilbake på laget er bare opprykk godt nok for ishockeylandslaget.

- Jeg blir veldig skuffet hvis vi ikke rykker opp, men det blir tøft, sa Knutsen til Dagbladet i går.

Mens Norge gjorde jobben sin og vel så det, spilte Frankrike uavgjort mot Storbritannia, og Italia gikk på en smell mot Estland.

- Det er veldig viktig å få to poeng med en gang. At Italia tapte og Frankrike spilte uavgjort var overraskende, men de er fortsatt våre største utfordrere, mener Knutsen.

God tid

Selv var han bare mellomfornøyd med to assist i landslagscomebacket. Før Shampo skal få ut sitt fulle potensial, må han bli vant med størrelsen på europeiske ishockeybaner.

- Det er veldig uvant. Jeg tror jeg har en spiller på nakken så fort jeg får pucken. Når jeg klarer å roe meg ned og innse hvor god tid jeg egentlig har, kommer nok spillet til å bli mye bedre. Jeg vet jeg har mer inne, forklarer NHL-spilleren.

Om Norges 6- 1-seier hadde han følgende kommentar:

- Det var moro å spille for landslaget igjen, men vi skulle jo vunnet med 12 mål. Minst.

Mareritt

Det er en beskrivelse landslagstrener Roy Johansen støtter fullt ut. Han opplevde første periode som et mareritt og hadde tidligere norske nedturer mot jumbolag i tankene.

- Det er det verste marerittet en trener kan ha, å se at laget misbruke så mange sjanser. Vi er håpløst ineffektive samtidig som de vokser, sa Johansen.

Men til landslagssjefens store lettelse løsnet det i midtperioden. Tore Vikingstad sprakk nullen etter bare 32 sekunder. Kroatia utliknet i overtallsspill like etterpå, men nordmennene fortsatte å dominere. I motsetning til 1. periode fikk de også mål.

Vikingstad var nok en gang siste mann på pucken på Norges andre mål, 1- 3 kom bare 23 sekunder seinere ved Per Åge Skrøder. Tommy Marthinsen og Anders Myrvold trygget en komfortabel 5- 1-ledelse før siste periode.

Sluttperioden ble en ren transportetappe hvor Ole Eksild Dahlstrøm satte inn 6- 1 i et overtallsspill på et slagskudd fra blålinja.

I dag møter Norge overraskelseslaget Estland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media