Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Shampo blir stjerne i NHL

Vålerenga-trener Roy Johansen tror Espen «Shampo» Knutsen denne gangen blir en like stor stjerne i NHL som den svenske superstjerna Peter Forsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Espen har alle forutsetninger for å slå til skikkelig i NHL denne gangen. Nå som han er eldre og har med seg erfaringen av å ha vært der før, tror jeg han vil bli en stor stjerne i NHL, sier Roy Johansen. # Gjennom sine fem år som NHL-ekspertkommentator for TV2 og Canal+ har Roy Johansen bred kunnskap om den transatlantiske hockeyligaen - og VIF-treneren mener Shampo kan bli like stor Peter Forsberg - svensken som spiller i Colorado Avalanche og i dag er blant de største og rikeste stjernene i NHL.

På is i går

I starten av september tar den ferske Columbus Blue Jacket-proffen med seg samboer Hanne Undli og sønne Emil (14 måneder) til universitetsbyen i delstaten Ohio.

Fram til da skal han trene sammen med gamle lagkamerater i Vålerenga - og i går var han med på sesongens første istrening i Jordal Amfi.

- Jeg har ikke hatt skøyter på beina siden den siste SM-finalen i april og føler meg som en nybegynner. Slik er det alltid første gangen du tar på deg skøytene foran en ny sesong, sier Espen Knutsen.

Treneren gratulerte

Toårskontrakten gir Shampo en antatt lønn på rundt 15 millioner kroner - og foreløpig har han ikke snakket med noen av sine nye lagkamerater.

Men treneren Dave King har ringt ham i Oslo.

- Han gratulerte meg med kontrakten og gledet seg til å få meg over. For meg er det perfekt å spille under en trener som er så europeisk orientert som ham, sier Shampo.

PS! Shampo spilte for NHL-klubben Anaheim Mighty Ducks i 1997/98. Men var ingen suksess da.

ENDELIG PÅ IS: Espen Knutsen tok i går sine første skøyteskjær siden SM-finalen i april. VIF-trener Roy Johansen tror Shampo vil bli en stor suksess i Nord-Amerika.