- Shampo er glemt

JORDAL AMFI (Dagbladet): Norge- Sveits 3- 2. Ny hockey-bombe fra Norge i går: VM-fireren Sveits ble utspilt i to perioder etter glitrende norsk spill. - Jeg er langtfra så overrasket som publikum og media. Vi er en stolt gjeng som er i ferd med å bli gode. Nå har vi vel vist en gang for alle at vi greier oss meget godt uten Espen Shampo Knutsen, sier lagkaptein Ole Eskild Dahlstrøm.

- Shampo? Hvem er det, forresten? fleipet Dahlstrøm etter hockey-overraskelsen, men greier ikke helt å skjule skuffelsen over Shampos nei til Norge. - Shampo har ikke vært noe tema hos oss siden han takket nei til landslaget. Vil han ikke være med oss, får det være hans egen sak, sier Dahlstrøm.

- Men du er skuffet over hans beslutning?

- Ja, det må jeg innrømme.

- Det er en ære for alle å spille med flagget på brystet. Det burde det være for Shampo også. Du skal gi det du kan for landet ditt.

Bedre samhold nå
- Men det viktigste er at det står Norge foran på drakta - ikke navnet på ryggen, sier Dahlstrøm.

Storhamar-spilleren mener samholdet i laget er nøkkelen til framgangen.

- Kjemien stemmer bedre enn noen gang, og alle er trygge på hverandre. Vi er ett - enten du kommer fra Manglerud/Star, Storhamar eller utlandet.

Stormakt

I går var Dahlstrøm en av Norges beste spillere - sammen med Färjestad-proffen Tore Vikingstad. I 3. periode sto kapteinen fram og tok et solid tak for lagkameratene.

Sveits tapte semifinalen mot verdensmester Sverige i mai - og ble til slutt nummer fire. 17 av spillerne som tapte på Jordal Amfi i går var med på VM-laget.

Det setter Norges prestasjon i et skikkelig perspektiv.

- Det gjør vondt å vinne over Sveits. Jeg er sikkert gul og blå på hele kroppen. Det teller lite. Det viktigste var seieren.

Seier for Boork-linja

Når Norge stiller med sitt beste mannskap, får landslagssjef Leif Boork full uttelling for sin steintøffe linje overfor spillerne. I går var svensken strålende fornøyd med gutta.

- Det var en prestasjon å slå Sveits. De satser store ressurser både på rekruttering og landslaget. Sammenliknet med dem, blir vi en lilleputt, sier Leif Boork til Dagbladet.