Shampo ferdig

Espen Knutsen har spilt sin siste kamp for Columbus. Han håper nå å finne seg en europeisk klubb.

MEXICO BY (Dagbladet): Etter gårsdagens trening ble Shampo kalt inn på klubbpresident Doug MacLeans kontor. Der fikk han beskjed om at tida som Blue Jackets-spiller er over.

- Jeg fikk høre at klubben hadde for mange spillere nå. Og siden jeg hadde vært mye skadet, var det ikke lenger bruk for meg, sier Espen til Dagbladet.

MacLean sa han hadde snakket med NHL-laget Pittsburgh Penguins, som er interessert i Shampos tjenester. Men i så fall må Columbus betale store deler av Espens garanterte årslønn på 11 millioner kroner.

- MacLean skal snakke mer med Pittsburgh i dag. Hvis ikke det blir noe av, blir det enten farmerlagsspill i Syracuse eller en europeisk klubb, forteller Shampo.

- Hva vil du sjøl?

- Europa frister mest. Men da må Columbus kjøpe meg ut av kontrakten. Sveits og Sverige er de mest aktuelle landene, og jeg kan være spilleklar veldig fort.

Men Espen vil ikke gi opp de ca. seks millionene som gjenstår av NHL-lønna denne sesongen. Dermed frykter han at Columbus presser ham til å spille i Syracuse.

- I verste fall reiser jeg til farmerlaget og biter tenna sammen i fire måneder, innrømmer Espen, som skulle snakke med agenten sin natt til i dag norsk tid.

Allerede i dag kan Espen ha ny klubbadresse.

- Dette vil nok skje fort, ja, sier han.

- Skuffet?

- Ja, det er klart. Men jeg følte nesten at dette kom.

- Beklaget MacLean avgjørelsen?

- Ja, han sa det ikke var lett. Møtet var veldig ryddig, og jeg forstår ham, sjøl om jeg ikke er enig.Shampo har ikke spilt på tre uker på grunn av en hofteskade.

SLUTT: Karrieren som Blue Jackets-spiller er over for Espen Knutsen.