Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shampo-flaska kan gi straff

Kastingen er innrapportert.

(Dagbladet.no): Under Vålerengas stortap for Frisk-Asker i går, rant det plutselig over for trener Espen «Shampo» Knutsen.

Etter tumulter ute på banen, kastet han en drikkeflaske i retning av to spillere og to dommere.

Hoveddommer Ole-Stian Hansen vil ikke kommentere situasjonen i dag, men Ishockeyforbundets dommersjef bekrefter at kastingen er rapportert til disiplinærutvalget.

- Bør holde seg for god for sånt

- Sånt skal ikke forekomme. Når det kastes ting inn på banen, kan de treffe og skade noen. Jeg håper og tror dette blir en enkeltepisode, sier Lars-Arve Kronborg til Dagbladet.no.

Bedre blir det ikke av at kasteren var en rutinert ishockeyprofil, med mange års erfaring fra både Norge, Sverige og amerikanske National Hockey League (NHL).

- Han som er så rutinert, bør holde seg for god for sånt, mener Kronborg.

Knutsen har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i dag, men han sa dette til NRK i går:

TRAFF I NÆRHETEN: Espen Shampos flaske traff vantet etter å ha sklidd forbi dommerne, som sto og diskuterte med spillere fra begge lag. Foto: NRK, MED TILLATELSE FRA SPORTN
TRAFF I NÆRHETEN: Espen Shampos flaske traff vantet etter å ha sklidd forbi dommerne, som sto og diskuterte med spillere fra begge lag. Foto: NRK, MED TILLATELSE FRA SPORTN Vis mer

- For det første synes jeg ikke dommeren var så bra i dag, og i tillegg mente jeg det var en Frisk-spiller som startet hele det slagsmålet. Men det fikk dommeren tydeligvis ikke med seg.

Avgjørelse i løpet av noen dager

Disiplinærutvalget mottar nå dokumentasjon på episoden i form av tekst og videobilder, og en avgjørelse om eventuell straff kan bli tatt i løpet av noen dager.

Også i november i fjor ble det kastet en flaske inn på banen under en eliteseriekamp i ishockey. Den gang var det en Sparta-funksjonær som var skyldig.

Han ble først ilagt en straff på 20 000 kroner fra Ishockeyforbundet, men slapp å betale fordi han  ikke er medlem av et idrettslag. Også klubben slapp straff.

Disse episodene til tross, dommersjef Kronborg mener at dommerne blir behandlet bra.

- Jeg synes vi har tatt et steg videre denne sesongen, ved at vi lytter mer til hverandre. Men så gjenstår det selvfølgelig å se hva som skjer når det tetter seg til og mer står på spill mot slutten av sesongen, kommenterer han.

image: Shampo-flaska kan gi straff
SINT: Espen Knutsen var sint under og etter kampen mot Frisk-Asker i går kveld - både på dommerne og på egne spillere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media