Shampo fortsatt størst

KARLSTAD (Dagbladet): Färjestad - Djurgården 0-4. Espen Knutsen var på isen ved tre av fire mål og hadde pasningen som ga 3- 0. Ingen tvil om hvem som skulle ha bestemannsprisen. 27-åringen viste at Färjestad-duoen Tore Vikingstad og Trond Magnussen har et stykke igjen til Shampo-nivå.

Shampos målgivende pasning var av en annen verden. Han sendte pucken tvers over banen - mellom to motspillere, og fant lagkameraten på blålinja. Nordmannen var tilnærmet feilfri - bortsett fra at han burde scoret ett mål.

- Espen har en unik spilleforståelse, sier Tore Vikingstad.

- Han er glimrende med pucken og har bedre blikk enn noen, sier Trond Magnussen.

Beste poengplukker

- Min beste kamp for sesongen, sier Shampo.

Etter ni seriekamper har han scoret ti poeng - to mål og åtte assist. Han har vært på isen ved 16 av Stockholm-klubbens 33 mål. Begge deler er best i Djurgården.

Både Tore Vikingstad og Trond Magnussen var på isen ved Djurgårdens to første mål. Men begge spilte en god kamp og var blant Färjestads beste spillere.

Roser Vikingstad

- Trond og Tore skapte mye og var alltid innblandet i det som skjedde foran vårt mål. Det er lite som skiller før de setter sjansene sine, sier Shampo.

Tore Vikingstads mål er å overta tronen som Norges beste ishockeyspiller. Visst er Tore god. Men når Shampo spiller som i går, er han i en klasse for seg blant nordmenn.

- Flott at Tore har sånn innstilling til idretten sin, mener Shampo.

Vil ha SM-gull

Han mener Djurgården er Sveriges beste lag og at SM-gullet henger høyere enn alt annet.

- Det betyr mye for meg å vinne den tittelen.

I går takket kompisen Anders Myrvold nei til landslaget, og Espen Knutsen forstår avgjørelsen.

- Jeg sier sjøl nei fordi jeg har nok med det som skjer i Djurgården. Enhver må få velge uten å få kjeft. Du tjener ikke så mye på å spille ishockey i Norge. Det må respekteres at noen prioriterer jobb og utdannelse, sier Espen Shampo Knutsen.