Shampo fristesav Vålerenga

LOS ANGELES/JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga - Manglerud/Star 3 - 4. - Spill for Vålerenga i en nordisk ishockeyliga kunne vært veldig spennende, sier Espen Knutsen til Dagbladet. Men han blir i USA ut denne sesongen uansett hva som skjer.

Og Shampo kan trengs i Vålerenga etter gårdagens flause mot M/S. Uansett hra Vålerenga foretok seg - M/S hadde mottrekk. I sluttminuttene hadde M/S to spillere utvist - uten at Vålerenga greide å utlikne.

Shampo spiller natt til i morgen sin første kamp for Anaheim Mighty Ducks' farmerlag i Cincinnati. Og er han i samme by når sesongen avsluttes til våren, er Nordic Hockey League et hett alternativ for Norges beste ishockeyspiller - dersom den realiseres.

- Det hadde vært veldig gøy å spille for Vålerenga i en liga med andre nordiske topplag. Det er jo der jeg er født. Det hadde vært deilig å spille hjemme i Oslo igjen, sier Espen.

Kanskje Sverige

Men han understreker at han for tida bare er innstilt på å gjøre det best mulig i Nord-Amerika. Det eneste som betyr noe å spille seg opp i NHL igjen.

- Jeg kommer til å tenke nøye gjennom min situasjon etter denne sesongen. Sveits og Sverige er andre muligheter dersom jeg forlater NHL, sier Shampo.

Vålerenga er det eneste norske laget som er invitert med i den lettere NHL-versjonen. Initiativtakerne håper at første puck skal droppes så tidlig som til høsten med det ypperste spillermateriell Norden kan framskaffe.

Og Vålerenga-spillerne er i fyr og flamme over den nye ligaen.

- Vi får for lite hvile mellom trening og kamp. Klart jeg vil vurdere et profftilbud hvis det kommer, sier Marius Rath.

Hoff ute

- Neppe noe for meg. Men hadde tilbudet kommet for 10 år siden, hadde jeg sagt ja. Men for unge, ambisiøse spillere, er det bare å gripe sjansen, sier Geir Hoff (33).

Også trener Roy Johansen gleder seg til den nye nordiske serien.

- Dette er en unik mulighet til å bli bedre - og seinere interessant for NHL. Klubben må forsterke stallen med gjennomtenkte innkjøp. Og profilen må være norsk. Kontraktene vil alltid være forskjellige. Men en grunnlønn på 300 000 kroner er iallfall en glimrende start, sier Roy Johansen.