Shampo gir opp NHL

LOS ANGELES (Dagbladet): En snau måned før serieslutt i USA har Espen Knutsen (26) resignert med tanke på videre NHL-spill. - Nå skal jeg bare bite tenna sammen og bli ferdig her i Cincinnati, sier en oppriktig Shampo til Dagbladet.

Drømmen om å gjøre det stort i Amerika er for lengst knust for Vålerenga-gutten. Men han har lenge levd i håpet om å få spille for Anaheim Mighty Ducks igjen - helt siden han ble sendt til farmerlaget i Cincinnati den 20. november i fjor. Nå gidder ikke Shampo å tenke på det lenger.

- Det er ikke så farlig hva som skjer resten av denne sesongen. Selv om spillere blir sendt fram og tilbake mellom Anaheim og Cincinnati hele tida, bryr jeg meg ikke lenger om jeg kan være nestemann, sier Espen.

- Hvordan er motivasjonen til å spille for Cincinnati?

- Det er bare en måned igjen av sesongen. Det skal gå greit. Men jeg må innrømme at jeg ikke har spilt noe bra i det siste.

Neppe VM

Og om Cincinnati ikke kommer til sluttspill, er Shampos AHL-karriere over den 12. april. Om det blir sluttspill, kanskje et par uker seinere.

Men om Norges beste ishockeyspiller slutter seg til landslagstroppen under VM, er langt fra sikkert.

- Jeg tviler i grunnen på at jeg spiller VM for Norge. Kanskje er jeg med i AHL-sluttspillet her borte. Ellers må jeg si at det frister med en ferie på Hawaii etter at denne svært slitsomme sesongen er over.

- Det er en avgjørelse jeg tar i starten av april, forteller Espen Knutsen.

Trolig til Sverige

Med kamp nesten annenhver dag den kommende måneden, er Shampos ferieplaner absolutt berettiget. Men hvilken klubb han spiller for til høsten, bestemmer den fortsatt langhårete ishockeyspilleren seg for i løpet av april. Hvor det blir, er fortsatt uklart.

- Ingen klubber har kontaktet meg direkte. Det er i alle fall helt uaktuelt å spille for en norsk klubb neste sesong. En svensk eliteserieklubb er nok mest sannsynlig, sier Shampo.

- Så Fr(olunda er ikke eneste alternativ?

- Nei. Det er flere interessante klubber. Vi får se.

For øyeblikket gjør Shampo seg fortjent til hver eneste cent av lønna si. På grunn av Anaheims skadesituasjon er farmerlaget tappet for spillere. Dermed må de som er igjen jobbe dobbelt.

- For tida er vi bare sju løpere. Når vi spiller tre-fire kamper i uka, blir det tøft for oss. Vi begynner å bli kraftig slitne, sier Espen.

I mellomtida forsvinner sluttspillplassen for Anaheim i NHL. Laget spiller elendig, taper og scorer nesten ikke mål. Storstjernen Paul Kariya er trolig ute for sesongen med en hjernerystelse.

Sur på spillerne

På bakrommet er klubbpresidenten irritert på general manager Jack Ferreira og trener Pierre Page. Mens Page er sur på spillerne. Ingen hyggelig situasjon med andre ord.

Dersom du ikke liker å tippe sikre kamper på oddsen.