ÅRETS TRENERE: Årets trenere i GET-ligaen. Bak fra venstre: Manglerud Star-trener David Livingstone, Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen, Sparta Warriors-trener Lenny Eriksson, Frisk Asker-trener Sune Bergman og Stjernen-trener Jarmo Tolvanen. Foran fra venstre: Vålerenga-trener Espen "Shampo" Knutsen, Storhamar-trener Aleksander Smirnov, Lørenskog-trener Kenneth Larsen, Kongsvinger Knights-trener Per Lundell og Lillehammer-trener Mikael Kvarnström.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ÅRETS TRENERE: Årets trenere i GET-ligaen. Bak fra venstre: Manglerud Star-trener David Livingstone, Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen, Sparta Warriors-trener Lenny Eriksson, Frisk Asker-trener Sune Bergman og Stjernen-trener Jarmo Tolvanen. Foran fra venstre: Vålerenga-trener Espen "Shampo" Knutsen, Storhamar-trener Aleksander Smirnov, Lørenskog-trener Kenneth Larsen, Kongsvinger Knights-trener Per Lundell og Lillehammer-trener Mikael Kvarnström. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Shampo gir opp uten ny hall

GET-ligaen starter i morgen.

Vålerenga sviktet forrige sesong. Og det er flere år til klubben selv regner med å være helt i toppen igjen.

29 seriegull og 26 norgesmesterskap er i særklasse best i norsk ishockey. Giganten vakler.

- Vi har mistet mange spillere og ikke hentet så mange. Vi må satse en del på yngre spillere. Vi velger ikke å hente så mange store utenlandske navn av to grunner. Det ene er at vi ikke har råd til det, det andre er at vi heller vil prioritere pengene vi har på framtiden og bygge organisasjon og klubb fram mot ny arena står klar i 2018, sier trener Espen Knutsen.

Snakker seg ned «Shampo» avslutter trenerkarrieren denne sesongen. Neste år blir han sportssjef i Oslo-klubben som flytter til nye Jordal Amfi om tre år.

- Det helt umulig å henge med i toppen (med gammel hall). Vi omsetter for 17 millioner kroner, Stavanger for over 100. Storhamar og Sparta omsetter også for mer, og Lørenskog betaler høyere lønninger enn oss. Da må du stikke fingeren i jorda. Akkurat nå klarer vi ikke å henge med, sier Knutsen til NTB.

Han har ledet VIF til fire seriegull og tre norgesmesterskap.

- Men vi skal ikke legge oss ned og dø. Vi skal bite fra oss, får vi en maks sesong så kan det bli en tredje- eller fjerdeplass. Det blir galt å si noe mer, sier den tidligere NHL-spilleren.

- Vålerenga snakker seg litt ned i år. Men kanskje av god grunn. De har ikke handlet inn noe særlig, men blir fortsatt vonde å møte, sier Stavanger-trener Petter Thoresen.

Trenger Enga Først i 2018 er nye Jordal Amfi klar.

- Planen er at vi da skal ha det beste Vålerenga-laget som noen gang har vært der. Jeg håper å se det beste av de unge spillerne da. Jeg er ikke rett for å miste dem, for den gulroten som ligger der så nært i tid, er så stor, mener Knutsen.

Stavanger har fått et enormt løft etter at klubbens nye hall sto klar.

- Idrett handler om å ha mange konkurrenter. Storhamar lå nede, men reiste seg. De er kanskje det beste publikumslaget i Norge. Og vi trenger Vålerenga i toppen med mye folk på tribunene i Nye Jordal, sier Stavanger-trener Petter Thoresen.

Blitt bortskjemte - Må du tilby noe mer enn «bare» en ishockeykamp?

- Du må ikke, men vi er blitt ganske bortskjemte mennesker i landet vårt. Folk forventer å få sette seg på et rent sete og kjøpe noe annet enn en kald pølse. Vi ligger 10-15, ja 25 år etter en del store internasjonale land. Får vi de nye hallene, vil vi doble tilskuertallene, mener Oilers' gulltrener.

I tillegg til Vålerenga jobber Stjernen med å få på plass en erstatning for umoderne Stjernehallen i Fredrikstad. Frisk Asker ønsker seg også ny hjemmebane.

- Norge trenger nye haller. Når lag som Vålerenga får ny hall, kommer det flere folk på kamp. Nå kommer du til en kald hall, men snart kan du ta med barna for å spise god mat samtidig som du ser hockey i flotte omgivelser. Det koster penger og er ikke lett, men det vil løfte hockeysporten, sier Storhamar-trener Alexander Smirnov foran fredagens serieåpning mot Vålerenga.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram