Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shampo hylles i USA

LOS ANGELES (Dagbladet): Espen Shampo Knutsen er i siste nummer av NHL-avisa The Hockey News kåret til verdens beste ishockeyspiller utenfor NHL. - Morsomt, sier Shampo til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28-åringen som for tida trener med Vålerenga, ble gledelig overrasket da Dagbladet brakte den gode nyheten.

- Det hjalp nok at jeg slettet Peter Forsbergs sluttspillrekord for poeng i Sverige denne våren. Amerikanerne elsker jo statistikker, sier Espen.

Veldig god

Og den prestisjetunge utnevnelsen blir umiddelbart lagt merke til i NHL-miljøet.

- Alle her i Columbus er stolte av Espen. Utrolig morsomt for klubben som satser bevisst på europeere, sier Columbus Blue Jackets' reporter Michael Arace til Dagbladet.

Under tittelen «Shampo Knutsen starter på nytt i Columbus» slår The Hockey News fast at nordmannens neste mål er å bli veldig god i NHL. Avisa mener alt ligger til rette for det i Ohio.

50 beste

Den amerikanske skribenten synes tydeligvis kallenavnet er veldig morsomt.

- Shampo kommer med enkle instruksjoner. Gni inn, skyll og repeter. Tilgi Espen Knutsen om han hopper over de to første skrittene, skriver The Hockey News som følger opp med å forklare kallenavnets opphav: faren «Såpa» Knutsen.

Kåringen ble presentert i sammenheng med The Hockey News' årlige rangering av NHLs 50 beste spillere. Der toppet Pittsburghs Jaromir Jagr foran Colorados Peter Forsberg.

- En god stund til jeg blander meg inn på den lista, mener Espen, som setter seg på flyet til Columbus og NHL-spill om to uker.