Shampo imponerte NHL-stjerne

ANAHEIM (Dagbladet.no): Anaheim-Columbus 5-4 etter sudden death. Espen Knutsen scoret ett mål mot sin gamle arbeidsgiver i Anaheim i natt. Og fikk skryt av storstjerna Paul Kariya. - Espen er veldig viktig for Columbus, sier Kariya til Dagbladet.no.

Kanadieren, som ikke spilte sammen med Espen på grunn av en kontraktskonflikt for tre år siden, var tydelig imponert over Shampos opptreden i natt.

- Han spilte bra. Han er en smart spiller som ser isen veldig godt. Og han er Columbus' viktigste spiller i overtall, sier Kariya som hever 92 millioner kroner i årslønn hos Ducks.

- Var det feil av Anaheim å gi slipp på ham?

- Tja, det får vi vel aldri vite. Men Espen er en spiller som må være med i det offensive spillet. Ellers har han det vanskelig, slik det var her for tre år siden, sier sympatiske Kariya.

Influensa

Shampo sjøl syntes det var ekstra morsomt å score mot gamleklubben, men skulle helst vunnet.

- Synd vi ikke vinner. Vi hadde nok av sjanser, sier Espen til Dagbladet.no.

Nordmannen utliknet til 2-2 tidlig i andre periode i overtallsspill. Rekkekamerat Geoff Sanderson sendte en perlepasning til Espen som fikk stå helt alene med keeper.

- Jeg var ikke sikker på scoring, men heldigvis smatt den mellom beina på keeperen, forteller en hostende Shampo. Influensaen har nemlig ikke sluppet taket helt ennå.

Ett poeng

Columbus hadde to kjempesjanser til å score i sudden death, men verken Tyler Wright eller Geoff Sanderson klarte å tukte en ellers svak Guy Hebert i Anaheim-målet.

Svensken Niklas Havelid derimot traff blink, og sikret Anaheim bonuspoenget i nattas kamp. Siden stillingen var 4-4 etter ordinær tid, får Columbus med seg ett viktig poeng på reisen som gikk videre til San Jose i morgentimene i dag. Der venter en tøff oppgave natt til i morgen.

Shampo har notert seg for tre mål og sju målgivende pasninger på 22 NHL-kamper denne sesongen.

<B>NYTT MÅL:</B> Espen Shampo Knutsen scoret og fikk skryt i natt.