Shampo isens beste

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Espen Knutsen spilte fram til begge Columbus' mål i natt. Dermed stoppet han lagets stygge tapsrekke. - Dette trengte vi, sier Shampo til Dagbladet.no.

Columbus-Nashville 2-1.

Columbus hadde tapt sju kamper på rad foran nattas hjemmekamp. Men i natt fikset Espen en etterlengtet seier med to vakre framspill. Nordmannen ble kåret til kampens beste spiller.

- Artig å vinne igjen. Og dette trengte vi virkelig. For nå skal vi spille vi to tøffe bortekamper. Bra at vi ga fansen noe å juble over også, sier Espen.

- Godt med to poeng?

- Alltid godt med poeng. Det var viktig både for laget og meg, sier Espen.

De to poengene gjorde at Shampo er oppe i 40 poeng totalt denne sesongen. Det gir 450 000 kroner i bonusutbetaling.

- Godt å ta med seg bonusene, sier NHL-stjernen lurt.

Fresh

Shampos 29. målgivende pasning denne sesongen kom på stillinga 0-1 åtte minutter ut i midtperioden. Columbus-spillerne kom i fart inn i sonen og Espen fikk pucken fra Andrej Nedorost på blålinja. Nordmannen stoppet og la en nøyaktig pasning til motsatt ving der Sean Pronger var helt åpen.

Pronger scoret enkelt og de 18 136 frammøtte fikk endelig noe å juble over. Det var den 54. kampen på rad Nationwide Arena var utsolgt.

Farmergutta Nedorost og Pronger var Shampos rekkekamerater siden Geoff Sanderson er ute med hjernerystelse. De jobbet knallhardt og klarte seg bra både offensivt og defensivt.

- Jeg var fresh i beina i dag og fikk holde mye på pucken. De to andre i rekka var også gode. Pronger er flink til å gi meg pucken. Han skjønner rollen sin, sier Espen.

Nydelig

Espens 30. målgivende pasning for året kom sju minutter ut i sluttperioden. Pasninga var en speilvendt kopi av den første assisten. Denne gangen var det backen Deron Quint som ble spilt fri og scoret fra kloss hold.

- For en nydelig pasning av Knutsen. Hard og nøyaktig, kommenterer Fox Sports' tv-kommentator Steve Konroyd.

Scoringa fikk taket på Nationwide Arena til å lette. Alle var lettet over at blåjakkene ikke tangerte klubbrekorden på åtte strake tap.

- Jeg er særlig fornøyd med den siste assisten, sier Espen.

Slash

Og gutta som scoret på Shampos fine framspill ga Shampo all ære.

- Han la en strålende pasning som endte opp på kølla mi. Alt jeg måtte gjøre var å sette den i det åpne målet, sier Deron Quint til AP.

- Det var en fornøyelse å spille med Espen i kveld, sier Pronger.

Espen pådro seg også en smart utvisning da han slashet en Nashville-spiller som kom alene mot Columbus-keeper Ron Tugnutt. På grunn av Shampos forstyrrende slash ble skuddet enkelt for Tugnutt.

Reiser hjem

Bare fem kamper gjenstår av sesongen for Columbus. Den siste kampen spilles i Chicago den 14. april. To dager seinere reiser Espen hjem til Norge der han umiddelbart begynner å trene for neste NHL-sesong. Men han har ikke ombestemt seg med tanke på spill for Norge i B-VM seinere denne måneden.

- Er det fortsatt uaktuelt?

- Ja.

Columbus spiller mot Montreal i morgen.

Nattas Shampo-tall: 2 målgivende pasninger, 23,42 minutter spilletid, +2 i +/-.

Kimmo Timonen scoret Nashvilles mål.

COLUMBUS BLUE JACKETS:</B> I natt spilte Shampo laget sitt til seier.