«Shampo» klar for Djurgården

Espen «Shampo» Knutsen skal spille for den svenske toppklubben Djurgården fra årsskiftet.

- Det ligger litt i kortene at jeg avslutter karrieren i Djurgården, bekrefter Espen Knutsen overfor NTB.

Han skrev under kontrakten mandag ettermiddag. Den forteller at Knutsen skal spille for Djurgården ut denne sesongen og ytterligere tre år framover.

Russland i vasken

- Jeg valgte på mange måter det trygge. Djurgården er en klubb jeg kjenner godt. Dessuten hadde jeg det veldig fint da jeg var der sist, forteller han.

Flere svenske klubber skal ha vist interesse for Norges beste ishockeyspiller. Også russiske Dinamo Moskva var på banen, men overgangen gikk i vasken i siste liten. Ingen NHL-klubber ville ha «Shampo».

- Det er kommet mange nye spillere til klubben siden jeg var der sist, så laget er fortsatt veldig bra, sier Knutsen, som flytter til Sverige 1. januar.

Godt lønna

- Han kommer til å bli godt betalt, absolutt, men det skal han også være. Espen tilhører den kategori spillere som vi var beredt til å satse skikkelig på. Eliteserien har fått kritikk for at det ikke finnes tilstrekkelig med profiler der for tiden. Nå håper vi Espen vil lokke publikum tilbake til Globen, sier klubbdirektør Tommy Engström i Djurgården .

Klubben har jobbet hardt for å hente tilbake den norske stjernen fra NHL.

- Vi er svært glade for at det skjedde allerede nå, sier han.

Svensk mester

«Shampo» spilte senest for stockholmsklubben fra 1998 til 2000. Før det var han en sesong i NHL-klubben Anaheim Mighty Ducks. Fra 1994 til 1997 spilte oslomannen også for Djurgården.

Han ble svensk mester med Djurgården i 2000. De siste årene har han spilt for Columbus Blue Jackets i NHL.

Før overgangen skal Espen Knutsen spille en seriekamp for Vålerenga mot Storhamar 30. desember.

(NTB)

TIL DJURGÅRDEN: Espen «Shampo» Knutsen. Foto: REUTERS/SCANPIX