Shampo klar for NHL

Norges hockeystjerne Espen «Shampo» Knutsen er klar for NHL etter at den nystartede klubben Columbus Blue Jackets i går kveld inngikk en byttehandel med Anaheim Mighty Ducks.

- Jeg fikk vite det selv for bare et par timer siden, sa Shampo da Dagbladet snakket med ham klokka 22.40 i går kveld. NHL utvides med to nye lag kommende sesong og nystartede Columbus Blue Jackets, fra delstaten Ohio, mener de har gjort et varp etter at de i går kveld, norsk tid, sikret seg rettighetene til Shampo i bytte med sitt eget fjerdevalg i neste års NHL-draft.

«kuh - NOOT - suhn»

På NHL-klubbens hjemmeside på internett siteres klubbpresident Doug MacLean slik:

- I Espen Knutsen føler vi at vi har fått tak i Europas beste spiller. Han er en glimrende playmaker som vi tror vil levere varene for vårt hockeylag umiddelbart.

På hjemmesiden står det også at etternavnet til den norske stjerna uttales «kuh - NOOT - suhn»...

- Siste sjanse

Shampo var veldig fornøyd da Dagbladet fikk tak i ham i går kveld - og ser fram til å få et lønnstilbud i posten i løpet av juni. I følge Expressen får Shampo trolig sju millioner kroner i året. Treårskontrakten i NHL vil dermed sikre Shampo 21 millioner kroner.

- Det er dette jeg har håpet på. Dette er nok min aller siste sjanse til å spille i NHL igjen, og hvis tilbudet er bra nok, slår jeg til og reiser over til treningsleiren i september, sier Shampo - som ikke er skremt av NHL etter sitt forrige NHL-opphold.

Han var nemlig ingen stor suksess da han spilte for Anaheim Mighty Ducks i 1997/98-sesongen. Etter tre mål og null assists ble Shampo degradert til rekruttlaget Cincinnati.

I NHL er det statistikk for alt mulig, og Shampo ble vraket fordi statistikken viste at han var på isen ved for mange baklengsmål.

- Hva vet du om Columbus Blue Jackets?

- Ingenting, ettersom den er nystarta. Klubben kommer nok også helt sikkert til å kjempe i bunn, slik er det med alle nye NHL-lag. Men det er utfordrende å få en mulighet til å være med på å bygge et bra lag. Og interessen skal være stor. Jeg er blitt fortalt at alle hjemmekampene er utsolgt, sier Shampo.

Hjemmebanen heter Nationwide Arena og huser 18500 tilskuere.

NHL-klausul

Den tidligere universitets-keeperen Greg Gardner ble klubbens aller første spiller da han signerte kontrakt så nylig som 4. mai. Det sier alt om hvor fersk klubben er...

Shampo har tre år igjen av sin kontrakt med svenske Djurgården.

Men på grunn av en NHL-klausul i kontrakten kan ikke svenskene holde igjen klubbens store stjerne - nordmannen som for bare en måned siden førte klubben til SM-gull og samtidig ble historisk som tidenes poengplukker i SM-sluttspillet med sine 21 poeng (fem mål og 16 assists).

Intelligent

Det var nok til å overbevise Columbus Blue Jackets' europeiske speider Kjell Larsson, som omtaler Shampo slik:

- Han er en intelligent spiller som er ekstremt god med pucken og er farlig hver gang han er på isen.