MILLIONKRAV: Sammen med en barndomskompis krever VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen ti millioner kroner i erstatning. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
MILLIONKRAV: Sammen med en barndomskompis krever VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen ti millioner kroner i erstatning. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Shampo krever ti millioner i erstatning

Investerte i boligprosjekt som ble pengesluk.

||| Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen og barndomskameraten Jørn Solbakken krever ti millioner i erstatning etter at et boligprosjekt i 2007 ble et pengesluk.

Knutsen og Solbakken spyttet til sammen i 7 millioner kroner i et boligprosjekt i Nittedal. 36 leiligheter på mellom 47 og 93 kvadratmeter skulle gi en fortjeneste på mellom 20 og 30 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Pengene skulle fordeles mellom Knutsen, Solbakken, tidligere eier og styreleder i VIF Hockey Terje Andreassen som var initiativtaker og VIF Hockey.

Pengene forsvant Men de 7 millionene forsvant raskt ut av morselskapet Stonehenge Invest, der malermester og tidligere VIF-investor Harald Askautrud var eneeier og styreleder.

Ifølge Finansavisen gikk pengene til datteren til Andreassen, eller til forretningsforbindelsene hans og andre i Vålerenga-systemet. Andreassens advokat, Kristian Huser, mener klienten hadde krav på pengene.

- Ikke mye å rope bedrageri og underslag om, sier han før han legger til at den beste løsningen hadde vært om pengene var blitt overført fra Andreassens egen lomme, ikke via Stonehenge Invest.

Andreassen sonet fra 2008 en elleve måneder lang bedrageridom for å ha holdt tilbake informasjon fra investorer. Også den gang fikk Andreassen inn mange penger på kort tid, og dem som investerte, tapte penger.

Pantegjeld - Det er helt opplagt at mine klienter (Knutsen og Solbakken) er blitt lurt. I verste fall er dette grovt illojalt, sier advokat Håkon Brækhus.

Han sier han ser klare likhetstrekk i den pågående saken og Entra-saken som endte med at Andreassen ble dømt for bedrageri. Andreassen hevder han opplyste om at tomten i Nittedal hadde en pantegjeld på 5 millioner, noe «Shampo» og Solbakken avviser.

9. april 2008 begjærte banken tomten i Nittedal tvangssolgt da lånet ikke var blitt betjent på et år. Knutsen og Solbakken overtok samtidig aksjene i Stonehenge Invest, noe Andreassens advokat Kristian Huser anser som et forlik.

Finansavisen har fått tilgang til to forslag til forlik fra sommeren 2008, men ingen av disse er signert.

Denne uken møtes partene til forhandlingsmøte. Erstatningskravet kommer trolig opp i tingretten i løpet av våren 2011. Der saksøker «Shampo» og Solbakken trioen Andreassen, Askautrud og daglig leder i VIF Hockey Anders Åsle for 10 millioner kroner.

- Det er ikke ordinært at man lager til et system som på en illojal måte tapper ut alt av et selskap. Det kan ikke være en overraskelse at prosjektet ikke går til himmels når det første som skjer er at man tapper ut alle pengene, sier Knutsen og Solbakkens advokat Brækhus.

(NTB)