Shampo-mål og tap

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Tampa Bay-Columbus 4-1. Espen Knutsen spilte med ny ansiktsmaske i natt og scoret Columbus' eneste mål. Men svake Tampa Bay vant kampen.

Columbus' materialforvalter Tim Leroy hadde laget ny ansiktsmaske til Espen foran nattas kamp. Den nye var uten heldekkende visir, og bare en beskytter foran munnpartiet.

- Den gir meg bedre sikt og jeg får mer luft, sa Shampo til Dagbladet.no før kampstart.

Scoringa kom femten minutter ut i kampen på stillinga 0-0. Geoff Sanderson spilte fri Petteri Nummelin som sklei helt åpen mot mål på venstre side.

Kjempesjanse

Men i stedet for å skyte fant Nummelin sin romkamerat Shampo på bakre stang. Espen bommet nesten på pucken, men han kunne ikke unngå å score fra en drøy meters hold.

- Det var veldig gode pasninger av Sandy og Noomi. Jeg fikk åpent mål. Men jeg var heldig som scoret for jeg bommet på pucken, sier Espen til Fox Sports.

Shampo hadde også en kjempesjanse til å score i midten av andre periode. Denne gangen landet en skuddretur på nordmannens kølleblad bare et par meter fra Tampa-buret. Men keeper Kevin Weekes reddet Shampos skudd.

Onsdag

Blåjakkene gjorde mange feil og tok flere billige utvisninger, noe Tampa Bay utnyttet seg av. Florida-klubben scoret tre mål i overtall. Mens Columbus sløste bort sju overtallsspill. Isen i Ice Palace i Tampa er beryktet for å være ligaens verste, og det preget kampen. Tampa-svensken Nils Ekman var blant annet på vei alene mot keeper da pucken plutselig hoppet av kølla hans.

Columbus er nå det sjuende dårligste laget i NHL med 57 poeng. Blir laget blant de fem dårligste ved sesongslutt, er de med i lotteriet om den beste spilleren i dette årets draft.

Og det er Jason Spezza (17), som av NHL-speiderne blir spådd en utrolig karriere.

Derfor kan noen tap på tampen av sesongen vise seg å bli fordelaktige for ferskingene fra Ohio.

Shampo spiller ny kamp på onsdag hjemme mot Calgary.

  • Shampo har notert seg for elleve mål og 32 målgivende pasninger denne sesongen.
  • Nattas Shampo-tall: 1 mål, 16,41 minutter spilletid, +1 i +/- statistikken, 6 dropper (vant 2).
<B>HELDIG:</B> - Jeg var heldig som scoret, for jeg bommet på pucken, sier Espen Knutsen.