Shampo med to assister

Men Mats Trygg ble matchvinner mot Djurgården.

Espen «Shampo» Knutsen hadde assist på begge Djurgårdens mål, men Mats Trygg ble matchvinner for Färjestad i kveldens svenske ishockeykamp.

Trygg vant dermed den norske duellen i Karlstad. Han satte inn 3-1-målet i undertallsspill midt i 2. periode. Djurgården greide bare en redusering, og dermed ble Tryggs scoring vinnermålet.

Det var en tøff dyst foran 7750 tilskuere, og kvelden ble avsluttet med et masseslagsmål som resulterte i flere matchstraffer.

Knutsen hadde pasning til Djurgårdens 1-0-mål og til reduseringen i siste periode.

Mest oppmerksomhet torsdag fikk Peter Forsbergs første hjemmekamp for Modo på 3544 dager. Til stående applaus dro NHL-superstjernen på seg trøye nummer 21 som egentlig var «fredet».

Han svingte med tryllestaven to ganger i første periode, og dermed sto det 2-0 til Modo. Så fikk lagkameratene vise at de duger på vei mot 6-2-seier over Luleå.

Med en rekke hjemvendte NHL-stjerner under arbeidskonflikten i den nordamerikanske proffserien er Modo utropt til gullfavoritt, og laget levde opp til forventningene foran 5100 tilskuere i en bristeferdig hall i Örnsköldsvik.

(NTB-TT)