Shampo nervøs før comebacket

Espen Shampo Knutsen har spilt over 200 NHL-kamper og møtt verdens beste ishockeyspillere. Likevel snakker han om nervøsitet før comebacket.

- Jeg skal innrømme at det pirrer i magen, sier Shampo.

Han gjør comeback for Djurgården mot Västra Frölunda i morgen. Dagen før dagen var han en populær mann i garderoben til Djurgården. Mye fordi han er blitt klubbens best betalte spiller. Og nettopp på grunn av det siste er det han entrer Globen med nerver torsdag.

- Jeg vet at det er mange supportere som forventer mye av meg, og de har all rett til å stille krav. Jeg vil likevel at folk skal huske at jeg ikke har spilt kontinuerlig på lenge og at det kommer til å ta litt tid for meg å komme i skikkelig form igjen, sier Shampo i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT.

31-åringen ble svært populær under tiden i Djurgården og huskes godt for sine 23 mål og 51 pasninger på 61 kamper i gullsesongen 1999-2000. Etterpå har han hatt to middels år i NHL.

- Jeg fikk to bra år i Columbus, men på slutten var det ikke noe høydepunkt lenger. Absolutt ikke. Det er ikke spesielt morsomt å være en del av et NHL-lag preget av mange krisemøter og mye negativ prat. I tillegg begynte hoften min å krangle og jeg var et stykke unna laget, sier Shampo.

I Djurgården håper man på en effekt av returen til nordmannen.

- Espen er best betalt i laget, men samtidig en stor profil som vi naturligvis håper skal trekke folk til våre hjemmekamper. Først og fremst ser vi på dette som en langsiktig investering. Vi kommer til å bygge laget rundt Espen i årene framover, sier klubbdirektør Tommy Engström.

Shampo har skrevet under for tre sesonger med Djurgården.

(NTB)