Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shampo nyter all-star-livet

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Espen Knutsen håper å få spille i rekke med Mats Sundin og Teemu Selänne i morgendagens all-star-kamp. Dagbladet.no følger Shampos bevegelser puck for puck hele helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagen brukte Espen på å slappe av sammen med forloveden Hanne Undli. De bor på et av Beverly Hills' dyreste hoteller med egen terrasse, som resten av all-star-familiene.

- Vi bor fint. Og blir tatt godt vare på, forteller Espen til Dagbladet.no. Som vanlig i NHL-sammenheng får han også 700 kroner i matpenger om dagen.

I dag ca. klokka 19 norsk tid entrer Shampo isen for å trene med verdenslaget.

Og natt til i morgen er det SuperSkills-konkurranse som direktesendes til amerikanske hjem på tv-kanalen ESPN. Der kåres blant annet spilleren med det hardeste skuddet.

- Jeg har ikke trent på noen av konkurransene. Jeg håper at jeg slipper å gjøre noe, ler Espen som ser på det mest som en uhøytidlig lek.

Klokka 21 lørdag kveld norsk tid blåses selve kampen i gang.

- Legendariske Scotty Bowman er treneren din. Hvordan blir det?

- Det er artig å få oppleve han. Veldig gøy.

- Er det noen spesielle du ønsker å spille i samme rekke som?

- Egentlig ikke. Alle er veldig bra. Det er et utrolig lag. Men det hadde vært gøy å spille sammen med Mats Sundin og Teemu Selänne. Det er dem jeg kjenner best. Og det er veldig hyggelig at de er der, for ellers kjenner jeg ingen, sier Espen som tidligere har vært lagkamerat med både Sundin (1994) og Selänne (1997).

- Hvem er den beste forwarden i NHL?

- Jaromir Jagr. Han har hatt det litt tungt i det siste, men han er kanskje den beste. Han er en som kan drible av fem mann på rappen og så score.

- Den beste backen?

- Nicklas Lidström er veldig bra. Han har god spilleforståelse og skudd, og er i det hele tatt den mest komplette backen. Han er god både offensivt og defensivt.

- Og keeperen?

- Patrick Roy er kanskje den beste. Dominik Hasek er god han også. De er de verste keeperne å score på.

- All-star-kampen er tradisjonelt veldig offensiv. Hvordan tror du det passer deg?

- Jeg synes det er vanskelig å spille kamper som egentlig ikke betyr noe. Jeg liker bedre å spille kamper når det gjelder. Her kan man ikke takle eller skyte om det er fare for at noen blir skadd. Jeg har spilt sånne kamper i Sverige før, og da spilte jeg ikke så bra.

- Hva er det største med denne helga?

- Det er hele opplevelsen. Dette er stort og veldig moro å være med på, avslutter Shampo.Programmet:

I dag:

Kl. 19.00: Trening.

Kl. 04.00: SuperSkills-konkurranser:

puck-kontroll-stafett, raskeste skøyteløper, hardeste skudd, presisjonsskyting, «pass og score» og «alene med keeper»-stafett.

I morgen:

Kl. 21.00: All-star-kampen: Nord-Amerika mot Verden.

STJERNE-SHAMPO: Espen Knutsen er klar for all-star-kamp. Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart