Shampo på vei til Moskva

Espen «Shampo» Knutsen (31) er kjøpt ut av kontrakten med NHL-laget Columbus Blue Jackets. Nå blir neste stopp høyst sannsynlig Dynamo Moskva.

Norges beste hockeyspiller de siste åra ble for ni dager siden flyttet ned til farmerlaget Syracuse Crunch i American Hockey League.

Etter at forhandlingene med Columbus om sluttpakke gikk i vasken, måtte Shampo flytte til en lite glamorøs tilværelse nord i staten New York. Nå går turen hjem til Norge på tirsdag.

- Jeg kan bekrefte at jeg er kjøpt ut av kontrakten. Nå skal det bli deilig å komme hjem til jul, sier en glad Espen Knutsen til Dagbladet.

Nordmannen hadde egentlig kontrakt med NHL-klubben til neste sommer.

- Kan ikke si nei

Shampo vil ikke opplyse hvor mye Columbus har betalt for å kjøpe ham ut av kontrakten. Men Oslo-gutten opplyser at selv om ikke hele kravet hans ble innfridd, så er han likevel fornøyd med avtalen.

Etter det Dagbladet erfarer var Columbus opprinnelige sluttpakketilbud på 1,5 millioner kroner. Omtrent halvparten av hva som er vanlig i hans situasjon.

Shampo er tidligere koblet til gamleklubben Djurgården og sveitsiske Lugano. Det blir det neppe noe av. I dag skriver han høyst sannsynlig under for den russiske toppklubben Dynamo Moskva.

- Jeg velger Moskva av økonomiske grunner. De har gitt meg et tilbud som er så bra at jeg ikke kan si nei, sier Shampo.

I Columbus har han hatt en årslønn på godt over 10 millioner kroner.

31-åringen, som har spilt i NHL siden 1997, gleder seg til sitt nye hockeyliv i den russiske hovedstaden.

- Det blir spennende. Jeg har vært der noen ganger tidligere på hockeyturer. Men jeg kjenner ingen av spillerne fra før, forteller han.

Den tidligere Vålerenga-spilleren skal etter planen være på plass i den russiske hovedstaden fra 1. januar.

Ut sesongen

- Det er meningen at jeg skal spille der ut sesongen. Det er 24 kamper igjen av seriespillet. Siste seriekamp spilles 14. mars, og deretter er det sluttspill, sier Shampo, som innrømmer at kunnskapen om russisk klubbhockey er rimelig liten.

Shampo har de siste dagene bodd på hotell i Syracuse uten kona Hanne og sønnen Emil. Nå er den tilværelsen over.

- Det blir ikke hotell i Moskva. Klubben ordner heldigvis leilighet, sier han.

Hockey-VM

12. april spiller Norge sin første kamp i hockey-VM. Nederland er motstander på Jordal Amfi. Shampo er usikker om det blir med ham på isen.

- Jeg vet ikke ennå. Men hvis det lar seg gjøre, så ønsker jeg å stille.

FRA NHL TIL MOSKVA: Espen Shampo Knutsens tilværelse i NHL er omme. Nordmannen er kjøpt ut av kontrakten og flytter langt øst til Moskva.