Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shampo på verdenslaget

LOS ANGELES: Espen Knutsen (30) ble i går kveld tatt ut til NHLs allstar-kamp denne helga. Der deltar verdens 42 beste ishockeyspillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og dermed spiller Espen på lag med Jaromir Jagr og Dominik Hasek, på verdenslaget, mot Mario Lemieux og Patrick Roy på det nordamerikanske laget - førstkommende lørdag.

Shampo fikk beskjeden ved 19-tida i går kveld norsk tid, og var meget overrasket over uttaket.

- Da jeg snakket med ham var han veldig glad, sier Columbus' pressesjef Todd Sharrock til Dagbladet, og opplyser at resten av laget er i ekstase over uttaket.

Etter å ha fått gladnyheten forsvant Shampo ut i California-sola sammen med romkamerat Mattias Timander, og Sharrock hadde det travelt med å holde styr på alle som prøvde å få tak i Espen.

Viktig for Norge

Og nå må Shampo endre planene for helga. For i stedet for å fly til Columbus etter nattas kamp mot Anaheim kjører Espen 40 minutter nordover til Los Angeles, der kampen arrangeres.

Bare de 21 beste NHL-spillerne fra henholdsvis Nord-Amerika og «resten av verden» blir tatt ut i allstar-kampen. Det er enormt prestisjefylt og det er en målestokk på hvor stor suksess en spiller har, om han er tatt ut eller ikke.

I tillegg setter Espen Norge virkelig på ishockeykartet. I går ble han presentert som Norges første allstar på tv-kanalen ESPN i USA.

Konkurranse

Spillerne som starter kampen ble stemt fram av fansen på Internett. De resterende spillerne ble plukket ut av NHLs hovedkontor.

Selve kampen begynner midnatt natt til søndag. Men på fredag må stjernespillerne gjennom en prestisjefylt Super Skills-konkurranse. Der får Espen konkurrert i følgende grener:

Puck-kontroll-stafett, raskeste skøyteløper, hardeste skudd, presisjonsskyting, «pass og score» og «alene med keeper»-stafett.

Troppene ble egentlig tatt ut tidligere i måneden, men siden Jere Lehtinen måtte melde forfall, fikk Shampo sjansen. Nordmannen er den første i Columbus' korte klubbhistorie som spiller den gjeve allstar-kampen.

EN ALLSTAR: Shampo er Columbus Blue Jackets - og Norges - første spiller på det prestisjetunget allstar-laget.
Hele Norges coronakart