Shampo-poeng i natt

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Anaheim 2-1. Espen Knutsen spilte fram til begge Columbus' mål i natt. Det holdt til seier over gamleklubben Anaheim. - Alltid gøy å slå dem, sier Shampo til Dagbladet.no.

Og med den seieren klatret Columbus opp fra bunnplassen i NHLs vestlige halvdel. Mens Anaheim ramlet ned i kjelleren.

Anaheim tok ledelsen etter drøyt fire minutter i natt. Da fomlet Jean-Luc Grand-Pierre bort pucken i egen sone, og Marc Chouinard sa ja takk. Etter en målløs midtperiode våknet en fullsatt Nationwide Arena i Columbus i tredje periode.

Takket være Espen Knutsen.

Avgjorde

1-1-målet kom da Shampo kom i fart inn i offensiv sone og fyrte av et kanonskudd fra omtrent tolv meters hold. Ducks-keeper J.F. Giguere klarte ikke å holde pucken, og Geoff Sanderson pirket inn returen.

- Jeg skyter ikke ofte, men i den situasjonen måtte jeg bare. Sanderson klarte å sette inn returen, sier Espen.

Seks minutter seinere avgjorde den samme duoen kampen. Shampo kriget til seg pucken dypt i offensiv sone i overtallsspill, og sendte en smart pasning bakover til Jamie Heward. Heward skjøv gummien videre til Sanderson, som fyrte av fra blålinja. Giguere så aldri pucken før den snek seg inn ved stolperota.

NHL fratok Espen den målgivende pasningen tre timer etter kampslutt, og krediterte istedet Steve Heinze med hjelperen.

Målet avgjorde uansett kampen. Til tross for at Teemu Selänne og Paul Kariya pepret Columbus-keeper Ron Tugnutt i sluttminuttene.

Stjerne

- Vi er veldig fornøyde med seier. Det går bra om dagen. Sjøl synes jeg det gikk sånn midt på treet mot Anaheim, sier Shampo.

Dermed har Espen 20 målgivende pasninger og seks mål denne sesongen. Columbus-toppscorer Sanderson har 22 mål.

Tidligere i kampen traff Shampo stanga med et knallskudd fra fem meters hold. Nordmannen pådro seg også en billig utvisning for en krysstakling i midtperioden.

Espen spilte godt i de snaue 13 minuttene han var på isen. Og ble kåret til kampens tredje beste spiller, eller såkalt tredje stjerne, som stemmes fram av media-representanter. Sanderson og keeper Tugnutt var stjerne nummer en og to.

- Tilfeldig. Bare fordi jeg fikk et par poeng, kommenterer Shampo utmerkelsen.

Neste Columbus-kamp: Detroit hjemme på onsdag.

- Det blir tøft, sier Espen.