Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shampo scoret for verdenslaget

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Espen Shampo Knutsen scoret for verdenslaget, men ligger likevel under 5-4 for Nord-Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 21 startet kampen mellom Nord-Amerika og verdenslaget.

- Jeg kommer til å være nervøs, men det blir gøy, sier Shampo Knutsen før den historiske kampen.

Litt ut i tredje periode satte Knutsen inn det fjerde målet for verdenslaget. Dagbladet.no kommer med fyldigere sak når kampen er over.

Som tidenes første nordmann er Espen Knutsen plukket ut til det gjeve verdenslaget. Hvis du har tilgang på Canal +, kan du følge kampen der. De starter den tre og en halv timer lange sendinga klokka 21.

Dagbladet.nos ishockey-korrespondent Svein Birkemo dekker kampen i Los Angeles. Vi kommer tilbake med resultater og kommentarer i løpet av kvelden og natta.

I gårsdagens oppvarming før storkampen, bommet Shampo på begge sine forsøk i SuperSkills-konkurransen. Likevel vant verdenslaget hans mot de beste spillerne fra USA og Canada. Etter konkurransen, innrømmet han til Dagbladet.no at det ikke var så ille som han hadde fryktet.

Mobbet av svenskene

- Jeg var spent hele tida, men jeg var ikke så nervøs som jeg trodde jeg skulle være, sier NHL-stjerna.

Det vakte oppsikt at han stilte som tidenes første nordmann på verdenslaget. Etter konkurransen ble Shampo ertet av svenskene Markus Näslund og Mats Sundin.

- Oi, så vakker den norska flaggan var på isen, sa svenskene.

Det norske flagget ble nemlig skøytet ut på isen da Shampo ble presentert før øvelsene startet.

- Det var gøy med flagget, og det var morsomt å være med på dette, sier Shampo til Dagbladet.no.

I kveldens kamp er det 42 av verdens aller beste ishockey-spillere som spiller på den samme isen. Blant annet kjente stjerner som Jaromir Jagr, Dominik Hasek, Mario Lemieux, Patrick Roy - og Espen Knutsen. Nordmannen ble tatt ut etter at finske Jere Lehtinen meldte forfall på grunn av kneproblemer.

Stolt far foran tv-en

Etter at Shampo fikk beskjeden tirsdag, snakket Dagbladet.no med en svært spent verdenslag-debuttant.

- Jeg kommer til å være mye mer nervøs enn foran en vanlig kamp. Men det er klart det blir gøy å spille med dem, sa han muntert.

Gratulasjonene strømmet på da uttaket ble kjent. Det var også første gang en spiller fra bunnlaget Columbus Blue Jackets fikk æren av å spille på All Star-laget. Hjemme i Norge satt en ikke lite stolt pappa Erik «Såpa» Knutsen.

- Det er ikke så gærent. Dette er visst noe av det største en ishockeyspiller kan oppleve, sa «Såpa» til Aftenposten.

Han følger kampen via betal-tv fra klokka 21.

<B>VERDENSLAGET:</B> Spillerne stilte opp for fotografering før økta. Shampo står nest lengst til venstre på andre rad. Rett bak seg har han Jaromir Jagr, til høyre Teemu Selänne og foran Dominik Hasek.
<B>TRAFF SJEFEN:</B> Espen traff Scotty Bowman for første gang ute på isen. NHLs mestvinnende trener er også verdenslagets trener.
<B>SKUDDTRENING:</B> Shampo og Sergei Fedorov var de siste spillerne til å forlate isen etter skuddtreninga.
<B>GAMLE LAGKAMERATER:</B> Teemu Selänne og Mats Sundin er begge tidligere lagkamerater av Espen i henholdsvis Anaheim og Djurgården.
Hele Norges coronakart