Shampo scoret

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Espen Knutsen noterte sitt 100. NHL-poeng da han scoret Columbus' andre mål i natt. - Et fint mål, sier Shampo til Fox Sports.

Men Columbus gikk likevel på et vondt tap mot Chicago. Hjemmelaget vant nemlig på et tilsynelatende harmløst skudd som skiftet retning bare 6,2 sekunder før full tid.

Og da hang alle blåjakkene med hodet. De hadde nemlig fortjent ett poeng i natt.

Shampo ga Columbus ledelsen 2-1 drøyt fire minutter ut i midtperioden. Sean Pronger stjal pucken etter at Chicago-forsvaret mislyktes med en klarering, og sendte Espen alene med keeper med en smart pasning. Shampo gikk rett på mål og satte pucken over skulderen på keeperen med et kjapt håndleddskudd. En iskald avslutning.

Norsk vann

Shampo jublet, mens stillheten senket seg blant de 10 203 i United Center i Chicago.

- Det var bra forecheck av oss og jeg så at Prongs så meg. Jeg gikk på mål og han la en perfekt pasning. Det gikk bra å skyte høyt på keeperen. Fint mål, sier Espen til Fox Sports.

Fox Sports hadde også forklaringa på hvorfor nordmannen scoret.

- Det var flasker med norsk drikkevann i spillerbussen tidligere i dag. Så Espen har nok ladet opp med norsk styrke - ikke rart han scoret, spøkte tv-kommentator Dan Kelly under nattas direktesending.

Få siste nytt om Shampo på mobil


Send en tekstmelding å få siste nytt om Espen «Shampo» Knutsen fra vår varslingstjenste. Det er enkelt, raskt og billig.

Send koden
VARSLE NHL til 1937

Tjenesten koster kr 5,- pr. mottatt melding. For å melde deg av tjenesten send meldingen STOPP NHL.

Tidlig ledelse

Shampos rekke var igjen meget god. Den presset som oftest motstanderne i offensiv sone, og ga ikke Chicago noen sjanser bakover. Og nordmannen hadde også et par skudd som gikk bare centimeter til side for mål.

Blue Jackets fløy inn til Chicago rett før kampen, og ikke kvelden før som de pleier. Det så ut som et godt valg på måten blåjakkene kom ut i første periode.

For Columbus tok ledelsen allerede etter tre minutter. Jaroslav Spacek fikk uforstyrret skyte fra midt mellom droppsirklene. Og pucken føyk forbi en dekket Chicago-keeper.

Genial pasning

Tidligere Columbus-kaptein Lyle Odelein utliknet i starten av andreperiode med et slagskudd fra blålinja.

Og etter at Espen fikset 2-1, sørget Steve Sullivan for balanse med en backhand før midtperioden var over.

Tidlig i sluttperioden var Shampos rekke nær 3-2-scoring.

Espen la en genial backhand-pasning som spratt via vantet og til Ray Whitney som kom i fart gjennom midtsonen. Han fant igjen David Vyborny som kom alene med keeper. Men Vybornys skudd gikk hårfint utenfor.

Tapte dropp

Og 6,2 sekunder før slutt avgjorde istedet hjemmelaget til sin fordel.

Mike Sillinger tapte en dropp i egen sone, og pucken rullet tilbake til Alexander Karpovtsev på blålinja. Russeren lempet pucken mot mål, og den skiftet retning på Tyler Arnasons kølle, før den smatt mellom beina på Jackets-keeper Marc Denis.

Dermed står Blue Jackets fortsatt uten bortepoeng siden 20. mars.

Columbus møter formlaget Dallas på fredag.

Nattas Shampo-tall: 1 mål, 19,14 minutter spilletid, +1 i +/-.