Shampo sikret lønn til han er 40

Espen «Shampo» Knutsen (33) regner ikke med å komme tilbake på hockeybanen, men er uansett sikret lønn til han fyller 40 år.

SOGNSVANN (Dagbladet): En gunstig forsikringsordning i Sverige gjør at spillere som må legge opp på grunn av skade, gjennom forsikringen får utbetalt lønn resten av karrieren. Og i Sverige har de tatt utgangspunkt i at man spiller helt til fylte 40 år.

Shampo har to år igjen av kontrakten med stockholmsklubben Djurgården. I den perioden hever han full lønn. Derfra og til fylte 40 år vil han få en gradvis lavere andel av lønna utbetalt.

-  Ekstra trygghet

-  Det er en fin ordning. Med den kjøper jeg meg også litt tid til å finne ut hva jeg ønsker å gjøre resten av livet, sier Espen «Shampo» Knutsen til Dagbladet.

Norges største hockeystjerne påpeker likevel at han aller helst ønsker å returnere til isen, frisk og kampklar.

-  Det ville vært mer lukrativt for meg å fortsette karrieren. Forsikringsordningen gir bare en ekstra trygghet dersom det viser seg umulig å komme tilbake som spiller, sier Shampo.

-  Tidligere var det slik at man fikk full lønn til fylte 40 år, men den ordningen forsvant for noen år siden. Den var rett og slett for god, sier Espen «Shampo» Knutsen til Dagbladet .

-  Uflaks

Djurgården-proffen innser likevel at sjansen for det er minimal.

-  Det er nok 90 prosent sjanse for at jeg må legge opp. Jeg trenger et lite mirakel om dette skal gå bra, sier Shampo.

Nakkeskaden han pådro seg da han stupte inn i vantet med hodet først under en seriekamp for Djurgården i oktober i fjor, plager ham fortsatt når han blir sliten. TV-bildene av episoden er så stygg at Shampo selv ikke har orket å se dem mer enn en gang.

-  At noe slikt skulle skje i min første kamp etter et lengre skadeavbrekk på grunn av hjernerystelse var så uflaks at det nesten ikke skulle gå an. På den annen side kunne det gått enda verre. Om jeg hadde falt annerledes, kunne jeg brukket nakken, sier Shampo.

Lyst på mer spill

1. august skal Djurgården-spillerne på is. Det er også datoen Shampo har satt som sin egen deadline for å bli frisk.

-  Er jeg ikke tilbake til da, begynner tida å renne ut. Det vil være vemodig å slutte for jeg har fortsatt lyst til å spille mer. Suget er ekstra stort nå, siden jeg har vært mye skadet de siste åra, sier Shampo.

Den endelige avgjørelsen tar han i samråd med Djurgårdens sportslige ledelse, klubblege Bengt Gustafsson og den norske legen Lars Kolsrud.

Naturligvis har han også litt dårlig samvittighet overfor Djurgården, som satset på at Shampo skulle hjelpe klubben til et nytt SM-gull, slik han gjorde i 2000.

-  Dette er naturligvis synd for Djurgården og synd for meg. Men Djurgården har vært eksemplariske overfor meg etter ulykken. De vet at hockey er en risikosport, og alt kan skje.

Trener for fullt

-  Hvilke planer har du for livet etter hockeyen?-  Hm, ja, det tror jeg bare Gud vet. Men jeg håper at det blir noe innen ishockeyen. Jeg har vært proff fra jeg var 18, og hockey er det eneste jeg kan. Kanskje kan det bli et eller annet for Vålerenga, tidligere har vi snakket løst om det. Jeg er åpen for både en trenerjobb eller lederstilling.

Selv om han trolig må legge opp, trener han fortsatt for et mulig comeback.

-  Jeg kommer til å holde meg i form. Om jeg skulle bli helt bra igjen etter et år eller to uten hockey, er jeg ikke fremmed for å prøve meg igjen. Men samtidig vil det ikke bli lett. Når du har vært vant til å være blant de bedre, er det aldri gøy å havne midt i haugen, sier Shampo.

BADER MED SHAMPO: Espen «Shampo» Knutsen tar en dukkert ved Sognsvann i Oslo mellom reningsøktene. Hockeystjerna trener fortsatt for et mulig comeback, selv om han er 90 prosent sikker på at han må legge opp på grunn av nakkeproblemene. Ishockeystjerna som tidligere spilte for NHL-klubben Anaheim Mighty Ducks - fikk for anledningen besøk i vannet av en stokkand (Anas platyrhynchos).