Shampo sjokkert over Stephenson-straff

- Et rent uhell, sier Vålerenga-treneren.

UFORSTÅENDE: Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen skjønner lite av ishockeyforbundets avgjørelse om å utestenge Shay Stephenson i tre kamper.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
UFORSTÅENDE: Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen skjønner lite av ishockeyforbundets avgjørelse om å utestenge Shay Stephenson i tre kamper.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Vålerenga-spilleren Shay Stephenson må sone tre kamper etter en stygg takling i kampen mot Lillehammer på Jordal i forrige uke.

Det er disiplinærkomiteen i Norges Ishockeyforbund som mener at taklingen var såpass stygg at en fortjente tre kampers utestengelse. Den profilerte Vålerenga-coachen er av en annen mening.

- Jeg er sjokkert, for dette var jo et rent uhell, og han skal bli belønnet med 2+2 minutter så lenge spilleren blør, sier Espen Knutsen til Hockeymagasinet.

Det var i de dramatiske sluttminuttene mot Lillehammer at episoden skjedde. Stephenson kom inn med stor fart og skulle vippe opp kølla til Alexander Reichenberg. Han bommet og traff spilleren i ansiktet med stor kraft. Dommerne ga han en fem minutter utvisning og matchstraff slik at saken gikk til disiplinærkomiteen.

RETT I FLEISEN: Shay Stephenson traff Alexander Reichenberg i ansiktet i denne duellen.  Skjermbilde: TV 2 Sumo
RETT I FLEISEN: Shay Stephenson traff Alexander Reichenberg i ansiktet i denne duellen. Skjermbilde: TV 2 Sumo Vis mer

- Han får straffen fordi han er ute etter å vippe opp kølla, og ikke går etter pucken, totalt uforståelig sier Knutsen som er lite blid på forbundet i denne saken.

Vålerenga må klare seg uten Stephenson i de to neste kvartfinalekampene mot Storhamar, borte tirsdag og hjemme på Jordal torsdag.

(NTB)