Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shampo skadd

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Vancouver 2-3. Espen Knutsen scoret sitt første mål for sesongen i spill fire mot fem i natt. Men Shampo måtte forlate isen med en hofteskade mot slutten av andre periode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espen spilte sin 100. NHL-kamp, og feiret den både på godt og vondt. Skaden var helt klart vond, og oppsto mot slutten av andre periode etter en nærkamp med en Canucks-spiller.

- Jeg fikk en smell i hofta da jeg falt i isen. Det er en muskel som ble skadd, sier Espen til Dagbladet.no.

Nordmannen returnerte ikke i tredje periode, og er tvilsom til fredagens møte med Edmonton.

- Jeg aner ikke hvor lang tid det kan ta. Akkurat nå gjør det veldig vondt. Jeg fikk en kortisonsprøyte som jeg håper vil hjelpe. Men jeg har ikke hatt en slik skade før og vet ikke hvor alvorlig det er, sier Espen.

Han skal undersøkes på nytt av Columbus-legen i ettermiddag norsk tid.

På blank

Dermed ble Columbus' skadeliste enda lenger. Geoff Sanderson, Tyler Wright, Ray Whitney, Brett Harkins, Matt Davidson og Chris Nielsen spilte heller ikke i natt.

Sesongens første Shampo-fulltreffer kom etter drøyt elleve minutter av første periode på stillinga 0-0. Trener Dave King har brukt Shampo i undertall i de tre siste kampene, og i natt resulterte det i mål.

Framspillet kom på høyresida der Jamie Pushor spilte fram Robert Kron, som passet videre til Espen som kom i fart og plukket opp pucken på offensiv blålinje. Derfra hadde Shampo helt åpen is til Vancouver-keeper Dan Cloutier.

22 kampers tørke

Espen skøytet raskt mot Cloutier, ventet og sendte pucken sikkert mellom beina på Canucks-keeperen.

Og de 18 136 i Nationwide Arena eksploderte i et unisont jubelbrøl.

- En fin scoring. Det hjalp å få inn den, sier Espen som ville vært lettet om det ikke hadde vært for skaden.

Scoringa var nemlig Espens første i NHL siden 10. mars mot Tampa Bay.

Nattas Shampo-tall:

  • 1 mål, 10 minutter spilletid, +1 i +/-.
  • Shampo har notert seg for seks poeng på 15 kamper denne sesongen.

Skapte mye

Shampo og rekkekameratene Mathieu Darche og Kevin Dineen var Columbus' farligste kombinasjon i natt. Allerede etter fem minutter markerte de seg da Espen til slutt fyrte av et skudd som Cloutier bare så vidt fikk snapphansken på.

Og sjøl om det ikke ble mål i spill fem mot fire, skapte Shampo mye som playkmaker og pucksentral de gangene han fikk sjansen.

Espen var også på isen da Vancouver utlignet i overtallsspill etter et kvarter av andre periode.

God keeper

Canucks økte til 2-1 noen minutter seinere og kunne lagt på til 3-1 etter 19 minutters spill. Da byttet Columbus, samtidig som Shampo ble skadd og måtte av isen, og Henrik Sedin fikk halve isflaten for seg sjøl.

Men den unge svensken klarte ikke å lure en god Marc Denis i Columbus-buret.

3-1 ble det derimot i tredje periode da Brendan Morrison scoret enkelt i overtall. Sean Pronger reduserte til 2-3 seks minutter før slutt.

Columbus har ikke vunnet hjemme i Nationwide Arena denne sesongen.

Hele Norges coronakart