Shampo skal bli enda bedre

COLUMBUS (Dagbladet): Espen Knutsen (29) lever for tida i en drøm. - Det gjelder å tenke på hvor heldig jeg er. For en dag er dette slutt. Og det er motivasjonen min for å bli enda bedre, sier Shampo til Dagbladet.

Denne helga ble det spilt all-star-kamp i NHL. Det betyr at Espen fikk tre etterlengtede fridager sammen med samboer Hanne og sønnen Emil (snart to) hjemme i Columbus.

- Deilig med noen fridager. Det blir ikke akkurat avslappende utover. Jeg tror vi spiller 13 kamper på 26 dager i ukene framover, sier Espen.

Denne uka fikk alle NHL-spillerne også karakterer på en skala fra A til D av ishockeyavisa The Hockey News. Espen fikk B og var med det nest best på Columbus (Geoff Sanderson fikk A-). «Puck-artist» er kommentaren Espen får.

- Det var morsomt å høre. Det går bedre og bedre. Sjøltilliten øker, og jeg tør stadig å gjøre mer på isen, forteller Espen, som har 21 målgivende pasninger og sju mål på 42 kamper denne sesongen.

Stort

Programmet er tøft. På torsdag spilte Columbus mot Detroit hjemme og fredag mot St. Louis borte. NHLs andre og tredje beste lag to dager på rad.

- Venner du deg til det tøffe programmet?

- Det sitter i hodet. Etter kampen mot Detroit var jeg helt mørbanket i kroppen. Og så vet jeg at jeg skal gjøre akkurat det samme dagen etter. Det er et slit.

- Det blir ikke tid til å tenke før neste kamp. Jeg bare flyr et par timer, sover og så er det ny kamp. Det gjelder å finne sin måte å lade opp på. Og finne motivasjon.

- Hva er din metode?

- Jeg ser meg rundt, og det sitter 19000 på tribunene. Og da skjønner jeg at jeg er med på noe stort. Jeg tenker på det. Og det er gøy, forteller en oppglødd Shampo.

Urettferdig

Shampo synes det er synd ishockey ikke er større i Norge. Og han mener mye av grunnen er den dårlige mediedekningen norsk ishockey får.

- Ishockey blir urettferdig behandlet i Norge. Det er Norges største innendørsidrett. Men fortsatt er medieinteressen lav.

- Det er helt forferdelig at kvinnehåndball for klubblag får så mye plass i norske aviser. Landslaget forstår jeg, men ikke klubblag. Og skøyter og hopp får også altfor mye. Det virker som om folk lever på Hjallis ennå. Men hvor mange er det på NM på skøyter på Valle Hovin nå for tida? spør Espen.

- Hva må skje?

- Ishockey må få mer plass i media. Da får vi også etter hvert fram flere profiler, og det trenger norsk ishockey, sier Espen.

Som fortsetter drømmen hjemme mot St. Louis i morgen.

<B>TRIVES:</B> Espen Knutsen, samboer Hanne Undli og sønnen Emil stortrives fortsatt i Columbus. Emil går i barnehagen og lærer stadig nye engelske ord. Han vokser og skravler mer med tida, forteller Shampo.