«Shampo» spår tøffere sesong for Zuccarello

NHL starter i morgen.

SESONGSTART: New York Rangers' Mats Zuccarello i duell mot Chicago Blackhawks-keeper Corey Crawford (50) i en treningskamp 3. oktober. NHL-sesongen starter i morgen, og norske ekspert tror Zuccarello kan møte mer motgang i år. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB Scanpix
SESONGSTART: New York Rangers' Mats Zuccarello i duell mot Chicago Blackhawks-keeper Corey Crawford (50) i en treningskamp 3. oktober. NHL-sesongen starter i morgen, og norske ekspert tror Zuccarello kan møte mer motgang i år. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB ScanpixVis mer

Mats Zuccarello fikk sitt store gjennombrudd sist sesong, hvor han ble beste poengplukker i grunnspillet for New York Rangers. Laget tok seg også helt til Stanley Cup-finalen i vår. Det ble tap for Los Angeles Kings med 1-4 i kamper.

Denne sesongen får trolig han og New York Rangers det langt vanskeligere, tror Vålerenga-trener og tidligere NHL-spiller Espen «Shampo» Knutsen.

- En utfordring - Det er aldri lett den andre sesongen, og det blir en utfordring både for laget og for Mats, sier Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til NTB.

- Det kan nok hende at de får det tøffere denne sesongen. Det er alltid vanskelig å spå i NHL. Mye avgjøres også utenfor isen, med spillerbytter etc., sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

Mer spillende Alain Vigneault kom inn som ny trener i fjor. Han har en helt annen spillestil enn det forgjengerne, blant andre John Tortorella og Tom Renney, hadde.

Med Vigneault bak roret ble laget mer spillende og holdt pucken mer i laget i det oppbyggende spillet.

Det passet Zuccarello langt bedre.

Endelig fikk oslogutten vist hva han er god for med kølle og puck, og han hadde sitt virkelige gjennombrudd som NHL-proff.

24 mål Nordmannen med nummer 36 på ryggen spilte 77 av 82 kamper i grunnspillet, hvor han scoret 19 mål og hadde 40 assist.

Han spilte også 25 sluttspillkamper, der han noterte seg for fem mål og åtte assist.

Vålerenga-trener Knutsen kjenner NHL-mentaliteten fra tiden i Anaheim og Columbus.

VIF-BOSS. Espen «Shampo» Knutsen tror Mats Zuccarello får det tøft med å gjenta fjorårets NHL-suksess. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
VIF-BOSS. Espen «Shampo» Knutsen tror Mats Zuccarello får det tøft med å gjenta fjorårets NHL-suksess. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- De må bare bygge videre på det de gjorde forrige sesong. Se på hvem de har mistet og hvem de har fått, og jobbe knallhardt videre i samme bane, sier Shampo.

Ingen «stjernerekke» Rangers var forrige sesong et lag som var mye flinkere å bruke rekkene på en mer effektiv måte. De hadde nærmest ingen såkalt «stjernerekke», men tre ganske så jevne rekker som hele tiden produserte mål og målsjanser.

- Det er alltid en fordel å ha flere rekker å spille på. Mats er i en ny rekke i år, og jeg er litt spent på hans vegne hvordan det slår ut, sier Shampo.

I treningskampene har Zuccarello spilt i rekke med Chris Kreider og Derek Brassard.

Tillit og posisjon - Det meste handlet om tillit og posisjonen i spillergruppen. Alt avhenger av hvilken rolle han får. Jeg er ganske sikker på at han vil fortsette å produsere uansett hvem han måtte spille med, sier Erevik.

Han kjenner Zuccarello godt etter sin tid i som trener for Frisk-Asker hvor en ung og litt uferdig utgave av Zuccarello spilte.

(NTB)