Shampo sparkes?

Espen Knutsen (31) kan være på vei bort fra Columbus. Dersom ingen andre NHL-klubber vil ha ham, returnerer han trolig til Europa.

Avisa Columbus Dispatch skrev i går at Blue Jackets vil prøve å gi bort Shampo gratis til de andre NHL-klubbene. Årsaken skal være at Espen ikke har imponert som ving under sesongforberedelsene.

- Jeg har ikke hørt noe, men jeg har skjønt at noe har vært på gang, at jeg ikke er med i lagets planer. Jeg tar det helt med ro, men dette er ikke noe artig, sier Espen til Dagbladet.

Klubbpresident Doug MacLean avkrefter ikke situasjonen.

- Dette er en intern ting, og jeg har ingen kommentar, sier MacLean til Dispatch.

Uvant

Shampo er blitt skjøvet ut på vingen etter at Blue Jackets hentet inn senteren Todd Marchant fra Edmonton i løpet av sommeren.

Og Espen har ikke fått det til å stemme i rekke med Marchant og Rick Nash.

- Det har vært veldig uvant å spille høyreving. Jeg har følt meg helt lost til tider. Jeg er en senter og må ha pucken mye. Og jeg vet jo at MacLean ikke har allverden av tålmodighet. I tillegg er lønna mi høy i år, og jeg blir betalt for å spille i 1.- eller 2.-rekka, sier Espen, som denne sesongen tjener elleve millioner kroner.

Ifølge Dispatch settes Shampo trolig på «waivers». Det betyr at han tilbys gratis til alle de 29 andre NHL-lagene. Dersom ingen plukker ham opp i løpet av 48 timer, kan han sendes til farmerlaget i Syracuse.

- Det er sjelden klubber plukker opp en spiller med så høy lønn. Særlig ikke nå, rett før sesongen.

Ikke personlig

- Føler du deg urettferdig behandlet etter tre års tro tjeneste?

- Nei, dette er ikke personlig. Dette er business. Og jeg skjønner MacLeans situasjon. Nå må jeg bare avvente og se hva som skjer.

Columbus sesongåpner mot Atlanta natt til fredag.

HJEM TIL EUROPA?</B> Espen Knutsens framtid i NHL er uviss foran sesongstarten.