«Shampo» stolt av ungt VIF-mannskap

Knepent tap mot Jokerit i European Trophy.

<strong>FORNØYD TROSS TAP:</strong> Espen «Shampo» Knutsen gledet seg over innsatsen til det unge Vålerenga-mannskapet borte mot finske Jokerit.Foto: SCANPIX
FORNØYD TROSS TAP: Espen «Shampo» Knutsen gledet seg over innsatsen til det unge Vålerenga-mannskapet borte mot finske Jokerit.Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen var mektig imponert over egne spillere etter fredagens 1-2-tap for finske Jokerit i European Trophy-turneringen i ishockey.

- Jeg synes vi gjorde en veldig sterk match. Jokerit hadde et lite overtak i første periode, mens jeg mener vi var klart best i annen uten at vi fikk uttelling. I siste periode var det relativt jevnt, men de trakk det lengste strået, oppsummerte «Shampo» for NTB.

Vålerenga holdt det finske elitelaget til uavgjort i begge de to første periodene. Ossi Saarinen sendte vertene i føringen, men Mark McCutcheon utlignet mot slutten av første periode assistert av Jonas Oppøyen.

Midtveis i tredje periode falt avgjørelsen da Antti Kerälä satte inn kampens siste mål. Finnene vant skuddstatistikken med 30-15, men «Shampo» følte likevel at hans gutter kunne stukket av med seieren.

- Vi hadde noen bra sjanser i den siste perioden, og med litt ekstra tur kunne vi vunnet. Det var litt surt å tape når vi gjorde det såpass bra mot et så godt lag. Men sett i forhold til hvem vi møter er jeg fornøyd med det vi presterte.

VIF har mistet mange nøkkelspillere siden forrige sesong, men har likevel slått godt fra seg i European Trophy. I forrige uke slo Oslo-laget tyske Adler Mannheim etter straffeslag hjemme på Jordal.

- Vi har vært bra med i alle kampene så langt og selv om vi er underdogs ser vi at det er muligheter. Mange etablerte spiller er borte. Nå har vi mange unge spillere, men de er tøffe, spiller hardt og det er overraskende at de har gjort det så bra så langt, sa trener Knutsen til NTB.

European Trophy ishockey fredag, Capital Division:

Jokerit (Finland) — Vålerenga 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
964 tilskuere

Mål:
1. periode: 1-0 (15.53) Ossi Saarinen (Henrik Koivisto, Jere Ölander), 1-1 (18.36) Mark McCutcheon (Jonas Oppøyen)
2. periode: Ingen
3. periode: 2-1 (49.31) Antti Kerälä (Janne Lahti, Teemu Pulkkinen)

Hoveddommer: Tom Laaksonen, Finland.

Utvisninger: Jokerit 2 x 2 min., Vålerenga 6 x 2 min.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer