Shampo styrer mot gull

MoDo- Djurgården 2- 3 etter sudden death. Espen Shampo Knutsen og Djurgården er bare en seier fra det høyt begjærte SM-gullet i ishockey. MoDo-spillerne brukte harde midler for å stoppe en frisk Shampo i går - men forgjeves.

Den gjeveste tittelen i svensk hockey kan Djurgården sikre seg i en utsolgt Globen allerede i morgen.

- Det blir sikkert veldig tøft. Tøffere enn alle de kampene vi hittil har spilt i SM-sluttspillet, spådde Shampo overfor Dagbladet før gårsdagens 2. finale i MoDos Kämpehall.

Shampo fikk helt rett. Det gnistret av tacklinger, og slett ikke alt var etter regelboka. Så fort Espen Knutsen kom ut på isen, startet MoDo-spillere jakten på ham.

- Jo lenger man kommer i SM-slutspillet, desto mer tillater dommere, forklarer Shampo.

I overtall

- Taper du med din spillestil på at dommerne tolererer spill på grensa til det tillatte?

- Nei, ikke nå lenger. Jeg er også blitt tøffere, mener Shampo.

Han var på isen da Djurgården spilte i overtall fem mot tre drøye 13 minutter ut i 1.periode. Og han la en strålende pasning til Mikael Johansson som sendte pucken videre til Bjørn Nord: 1- 0 til gjestene fra Stockholm.

- Vi hadde to mann mer på isen og da skal det være mål, sa Shampo i et pause-intervju med Canal+.

Dermed plusset Shampo på sin egen poengrekord i SM-sluttspillet til 19 poeng (4 mål og 15 assists).

Under press

Djurgården kom under enormt press fra et desperat kjempende MoDo som visste de måtte vinne matchen for å holde på håpet om SM-gull. Hjemmelaget gikk da også opp til 2- 1 i 2. periode (mål: Magnus Wernblom og Jan Axel Alavaara).

  • Den ledelsen holdt seg til det gjensto 2 minutter og 28 sekunder. Da scoret Mikael Johansson utlikningsmålet. Igjen var altså Djurgårdens førsterekke, med Johansson, Shampo og Mikael Håkansson, på isen.

Matchvinneren

Djurgården avslørte vinnerinstinkt i sudden death. Med den fryktede førsterekka virvlende foran seg, gjorde MoDos målvakt Tobias Lundström en sjelden tabbe. Matchvinneren Mikael Johansson la pucken iskaldt i det tomme buret.

Og allerede i morgen skal Djurgården by på gullfest i Globen.

I SITT ESS: Shampo er i storform, og allerede i morgen kan Djurgården avgjøre mesterskapet til sin fordel.