Shampo svensk mester

Espen 'Shampo' Knutsen og Djurgården er svenske mestere i ishockey etter å ha slått Modo 4-1 i dagens finale i Globen.

Seieren var Djurgården tredje strake i finalespillet, og man trenger dermed ikke å avikle de to siste kampene. Djurgården var totalt overlegne i dagens oppgjør og burde ha vunnet med større sifre.

Forykende start

Kampen startet forykende og Shampo ga hjemmelaget ledelsen allerede etter tre minutter. Kun minuttet etter var det imidlertid klart for utlikning ved Jesper Duus. Djurgården kunne likevel gå til vilen med ledelse 2-1, da Michael Magnusson scoret seksten sekunder før pause, etter pasning fra Shampo.

Etter en kjedelig andreperiode tok det derimot bare fire minutter av siste periode før Djurgården økte ledelsen. Michael Johansson blir spilt fri og kan enkelt sette pucken i nota.

I sluttminuttene, på stillingen 3-1, tok Modo ut keeper Lundström, men det resulterte bare i ny Djurgården scoring, da Matias Tjärnkvist satte pucken i tomt bur.

Historisk

Espen Knutsen var en av finalens dominerende spillere med en scoring og en assist for hjemmelaget. Totalt nådde Shampo 21 poeng i sluttspillet, noe som er nye rekord i Sverige.

lars.erik.pedersen@dagbladet.no