Shampo-tap på overtid

LOS ANGELES (Dagbladet.no): San Jose-Columbus 3-2 etter sudden death. Takket være en Shampo-pasning ledet Columbus til det gjensto 124 sekunder av nattas kamp i San Jose. Men så raknet alt. Igjen.

Det er sjette gangen denne sesongen at blåjakkene mister poeng i kampens tre siste minutter.

I natt ledet Ohio-gutta 2-1 etter andre periode, og satset derfor alt på å forsvare seg i tredje periode. Noe skuddstatistikken sier alt om: 16-1 til Sharks.

Men Columbus-keeper Ron Tugnutt reddet alt. Og det så ut som Columbus skulle stjele med seg begge poengene. Inntil Kevyn Adams pådro seg en tullete utvisning som Scott Thornton benyttet seg av. Og 2-2.

35 sekunder før slutt kunne San Jose tatt ledelsen, men Shampo kastet seg og klarerte en puck som lå på streken.

Overtall

I sudden death derimot, var det bare ett lag på isen.

Seiersmålet var likevel av den billige typen. Et skudd fra blålinja traff Marco Sturms skøyte, spratt to meter opp i lufta, landet på Tugnutts rygg og spratt i mål.

Dessverre for Shampo var han på isen, og endte dermed med 0 i +/- statistikken.

For kampen startet langt bedre for Columbus.

Shampos målgivende pasning kom i overtallsspill 16 minutter ut i første periode.

En skuddretur spratt ut til Espen som sto på skrå til høyre for San Jose-buret. Og 29-åringen nølte ikke et sekund da han sendte en nøyaktig pasning på tvers gjennom målområdet til Steve Heinze. Som backhandet inn 0-1.

Kriget

Nordmannen var også på isen da Columbus økte til 0-2 i andre periode. Denne gangen uten assist. Geoff Sanderson vant droppen og gikk frekt rett på mål. Skuddet hans ble reddet, men Robert Kron dyttet inn returen.

Espen startet kampen med å bli utvist da han holdt Jeff Friesen som kunne fått fri bane til mål. En lur utvisning av Shampo.

Og han kriget også hardt med den beryktede grisespilleren Brian Marchment. Shampo vant som regel duellene til San Jose-publikumets store forundring.

- Du må bare elske en spiller som Knutsen som kjemper mot Marchment, sier Fox Sports' tv-kommentator Randy Hahn.

Columbus får uansett med seg ett poeng fra San Jose. Og i dag venter Phoenix Coyotes i Arizona.

  • San Jose har spilt sudden death 16 ganger denne sesongen og aldri tapt.
  • Shampo har notert seg for 26 målgivende pasninger og sju mål denne sesongen.