Shampo tapte i natt

Det var grovarbeidernes dag i Anaheim Mighty Ducks i nattas bortekamp mot de regjerende NHL-mesterne Red Wings. Dermed ble det lite istid for Espen Knutsen (25). Men Shampo klarte likevel å gjøre den legendariske russeren Viacheslav Fetisov (39) svimmel.

Espen stjal frekt pucken fra Detroit-backen Fetisov, som var en av de store spillerne på Sovjets landslag på 80-tallet, midtveis i andre periode. Vålerenga-gutten startet så et Ducks-angrep som endte i stanga på Red Wings' mål. Også ved et par andre anledninger hadde den trege Fetisov problemer med å holde følge med nordmannens lynkjappe vendinger.

Men Anaheim hadde hendene fulle med å forsvare seg i natt. Særlig i undertallsspill, da Red Wings scoret tre mål, hadde Duckene det tøft.

Nydelige pasninger

- Detroit gir oss aldri mange sjanser. De er veldig gode både defensivt og offensivt, og vi må forsvare oss med det vi kan, sier Anaheim-trener Pierre Page.

Det betyr liten tid på isen for Shampo. For nordmannen har ennå mye å lære i den defensive delen av spillet. Det viet kommentatorene på Fox Sports, som direktesendte kampen, stor oppmerksomhet.

- Knutsens styrke ligger ikke i det defensive. Men han har vist mye bra offensivt på denne turen (Ducks har spilt fem bortekamper på rad). Han har i alle fall hatt seks nydelige pasninger som burde resultert i scoringer, sier ekspertkommentator Brian Hayward, som synes Espen spilte en god kamp mot Detroit.

Senter

Det var uansett gledelig for Shampo at han fikk tillit i overtallsspill, og var en av spillerne som fortsatt fikk spille i favorittposisjonen som senter da Ducks gikk ned på rekkene mot slutten av nattas kamp. Bare synd at han bommet på en kjempesjanse i sluttminuttet.

Men til tross for at Anaheim hang med i store deler av kampen, var det aldri tvil om at hjemmelaget var best.

Tok ledelsen

Ducks tok overraskende ledelsen etter drøyt fem minutter i første periode. Finnen Teemu Selänne (26) fikk stå helt umarkert en halv meter fra mål. NHLs toppscorer pirket sikkert inn sitt 11. mål for sesongen fra spiss vinkel. Selänne har scoret i sju strake kamper, noe som er ny klubbrekord i Ducks.

Men mye slurv i undertallsspill ga Detroit noen enkle mål, og det overtaket ga de aldri fra seg - til tross for storspill av Anaheim-keeper Mikhail Shtalenkov.

  • Selänne, Steve Rucchin og Dimitri Mironov scoret Anaheims mål.
  • Det er usikkert om Fetisov spiller for Russland i OL. Russlands trener er den gamle storspilleren Kastatonov, og er ikke på talefot med Fetisov.
  • Ducks neste kamp er mot Tampa Bay på onsdag.