Shampo tapte i natt

Anaheim-Columbus 2-0. Espen Knutsens rekke produserte ti store målsjanser, men klarte ikke å score i Anaheim i natt.

ANAHEIM (Dagbladet.no): Dermed ble det 0-2-tap på Blue Jackets.

- Vi klarte ikke å sette dem i dag. Synd, for vi har ikke produsert så mange sjanser på år og dag, sier en skuffet Shampo til Dagbladet.no i garderoben etter kampen.

- Det er bare det siste som mangler, men Anaheims keeper var utrolig god i dag, fortsetter Shampo.

Trener Doug MacLean var rasende over tapet, men tok seg likevel tid til å snakke med Dagbladet.no.

- Vi var gode i dag. Men vi vinner ikke, sier MacLean.

- Og Espen?

- Espen var veldig god i rekke med Nash og Whitney. De skapte sjanse på sjanse. Jeg er veldig fornøyd med ham, sier treneren.

Én minus

Shampo var flyttet opp i førsterekka sammen med Ray Whitney og Rick Nash i natt. Det var et lurt trekk.

- Alltid bra å spille med Espen. Da er det bare for meg å finne litt åpen is, så finner Espen meg. Bare synd jeg ikke klarer å omsette pasningene hans i dag, sier Whitney til Dagbladet.no.

Trioen ble matchet mot Anaheims superrekke med Paul Kariya, Adam Oates og Petr Sykora. Begge rekkene skapte mye offensivt og sleit litt defensivt. Shampo-kameratene hadde flaks da Petr Sykora presterte å bomme på åpent mål sju minutter ut i kampen.

Men fire minutter ut i midtperioden ga Paul Kariya hjemmelaget ledelsen da han gikk kjøkkenveien og lirket pucken forbi Marc Denis i Jackets-buret.

- De var heldige på den, sier Shampo, som var på isen men ikke kan lastes.

Back i overtall

Noen minutter seinere tvang Espen en Anaheim-back til å gi bort pucken i offensiv sone, noe som førte til at Whitney fikk stå helt alene med Ducks-keeper J-S Giguere, som hentet fram dagens redning.

Og før midtperioden var ferdigspilt hadde både Nash og Whitney vært på blank igjen. Men ingen av dem klarte å overliste Giguere.

- Så mange målsjanser tror jeg ikke vi har bommet på i en periode før, kommenterer Espen.

I sluttperioden fortsatte Nash sløsinga da han misbrukte en nydelig Shampo-pasning. Espen fant nemlig 18-åringen helt aleine med keeper etter å ha vippet pucken over en liggende Anaheim-back.

Men Giguere var umulig.

Glissent

Shampo fikk også større ansvar i overtallsspillet der han fungerte som playmaker fra backposisjon. Han gjorde en god jobb med å fordele pucken, men ingen blåjakker klarte å avslutte - sjøl ikke da Columbus spilte fem mot tre i over ett minutt i midtperioden.

Bare 11 641 tilskuere var tilstede i Shampos tidligere hjemmearena Arrowhead Pond of Anaheim. Og det til tross for at Ducks presterer klubbhistoriens beste sesong.

- Synd vi ikke klarte å ta poeng her i Anaheim. Vi har pleid å ha taket på dem her, sier Shampo før stiger på spillerbussen.

Columbus spiller mot San Jose i morgen.

Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 20,26 minutter spilletid, -1 i +/-.

<B>TAPTE: Espen Knutsen.