Shampo tapte mot Mario

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Pittsburgh 2-3 etter sudden death. En overfylt Nationwide Arena opplevde at Espen Knutsen tapte i sudden death mot Mario Lemieux i natt. Men Shampo la én målgivende pasning og var bedre enn poengløse Super-Mario. - Gøy å spille, sier Espen til Dagbladet.no.

Over 19 000 trykket seg innenfor dørene i Nationwide Arena der kapasiteten til vanlig er 18 136. Alle ville se Mario Lemieux trylle med pucken.

Og Espen og rekkekameratene Geoff Sanderson og Robert Kron ble matchet mot Pittsburghs superrekke: Lemieux, Jaromir Jagr og Kevin Stevens.

- Mario tok seg ikke akkurat ut og var ikke noe spesielt imponerende. Vi holdt dem som oftest i vår offensive sone og der liker de seg ikke så godt, sier Espen.

Og hjemmegutta sjokkåpnet:

Bare 19 sekunder hadde forsvunnet fra kampuret da Robert Kron styrte inn 1-0-målet på et skudd fra Jamie Pushor. Det var Espen som våkent så Pushor komme over blålinja, og nordmannen noterte seg derfor for målgivende pasning nummer 25 denne sesongen.

I forspillet til scoringa presset Shampo og Sanderson Jaromir Jagr til å miste pucken i sin defensive sone. Det straffet seg. Og da pucken krysset streken ble det satt nytt Ohio-rekord i decibel innendørs.

- Det var en bra start. Men vi burde scoret flere mål, sier Espen.

Og har fullstendig rett. Columbus var det eneste laget på isen i første periode og vant skuddstatistikken 11-2. Blåjakkene spilte som besatt og presset kontinuerlig Pittsburgh til å gi fra seg pucken i defensiv sone.

Shampos rekke var aggressiv og skapte mye. Både Espen og Geoff Sanderson kunne scoret i løpet av de første 20 minuttene, men perioden endte 1-0.

I andre periode kom Pittsburgh mer inn i kampen og Robert Lang utliknet til 1-1. Kevin Dineen sendte Columbus i ledelse tidlig i tredje periode. Og det så ut som seieren skulle bli igjen i Ohio.

Men 49,9 sekunder før slutt utliknet Robert Lang. Og Mario Lemieux jublet som en guttunge. Til tross for at han ikke fikk assist.

I sudden death spilles det fire mot fire i fem minutter i NHL. Det tapende laget får uansett med seg ett poeng. Jaromir Jagr og Mario Lemieux startet tilleggstiden mot Shampo og Geoff Sanderson. Men mål ble det ikke før Alexi Kovalev dundret inn pucken etter 1,19 minutter etter en tabbe av Robert Kron.

- Synd at det sluttet sånn. Det var dårlig av oss å ikke vinne i dag, men vi får iallfall ett poeng, sier Espen. Som har grunn til å være fornøyd med egen innsats. Han overskygget både Jagr og Lemieux i store deler av kampen. Ved ett tilfelle stjal han pucken frekt fra Jagr som ble liggende igjen på isen uten å forstå hva som traff han. Det sier mye. For Jagr veier 109 kilo og er 190 centimeter høy. - Det gikk greit i dag. Det gjelder å komme fort på spillere som Jagr, og ikke gi dem tid. Men siden rekka vår skapte så mye hadde jeg håpet på mer istid, forteller Espen.

Blåjakkene setter seg på flyet til San Jose allerede i kveld. Der venter en tøff kamp mot Sharks på tirsdag.

  • Nattas Shampo-tall: 1 poeng, +1 i +/- statistikken, 15,43 minutter spilletid.
  • Nattas Mario-tall: 0 poeng, -1 i +/- statistikken, 27,49 minutter spilletid.