Shampo tapte

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Montreal-Columbus 4-1. Espen Knutsen og Columbus tapte mot poengdesperate Montreal i natt. Shampo var ikke involvert i blåjakkenes scoring.

Montreal ligger for tida på den siste sluttspillplassen på tabellen. Og et poengtap mot bånnlaget Columbus ville vært katastrofalt for Quebec-laget.

Columbus kjempet likevel godt i mot, men klarte ikke å omsette sjansene i mål. Lagets to farligste målscorere, Geoff Sanderson og Ray Whitney, sto begge over kampen på grunn av henholdsvis hjernerystelse og barnefødsel.

Dermed var presset stort på Shampo. Og nordmannen kunne faktisk gitt bortelaget ledelsen i sitt første bytte.

Men Canadiens-keeper Jose Theodore fikk så vidt ei tå på Espens skudd. Og de 21 213 i Centre Molson kunne puste ut.

Rotet

Og sjøl om Shampos rekke med David Vyborny og Grant Marshall skapte flere store sjanser, var det ikke deres kveld.

Stephane Quintal ga hjemmelaget ledelsen fem minutter ut i midtperioden. Yanic Perreault økte til 2-0 i overtall i starten av sluttperioden.

3-0-scoringa må Shampo ta skylda for.

I overtall skulle Espen føre pucken ut av sonen som bakerste mann. Men han mistet pucken til Andreas Dackell som spilte fri Patrice Brisebois som scoret enkelt.

Det hjalp lite at Mike Sillinger reduserte fem minutter før slutt. For Joe Juneau økte til 4-1 bare noen sekunder seinere.

Draft

Bare Atlanta har færre poeng enn Columbus i NHL. Og med fire gjenstående kamper kan det være fordelaktig for Columbus å ikke klatre på tabellen. Det laget med minst poeng har nemlig størst sjanse til å få velge først i sommerens draft.

Blåjakkene spiller mot Toronto i morgen.

Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 17,03 minutter spilletid, -2 i +/-.