Shampo tapte

Espen Knutsen fikk lite istid da Columbus startet NHL-sesongen med tap i Atlanta i natt.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Shampo spilte som ventet høyreving i rekke med Todd Marchant og Rick Nash. Og den trioen skapte svært lite framover på isen i spill fem mot fem.

Men Espen var farlig i Columbus' andreoppstilling i overtall. Da fikk han både tid og rom med pucken, og skapte flere sjanser:

Fire minutter ut i midtperioden la han en farlig pasning over en Atlanta-kølle rett foran mål, men Duvie Westcott bommet på pucken.

Nattas Shampo-tall:

13,34 minutter spilletid, 0 i +/-, 1 skudd.

To minutter ut i sluttperioden dro Espen seg fri og sendte avgårde et knallhardt slagskudd fra toppen av droppsirkelen. Men en udekket Pasi Nurminen i Atlanta-buret reddet.

Minuttet etter la Shampo en smart pasning til Lasse Pirjeta fra rundvantet. Men finnens skudd ble blokkert. Også det i overtall.

Solid

Ellers ble det lite istid for Vålerenga-gutten. I andreperiode gikk det nesten ni minutter uten at Espen var på isen. Og det er tydelig at trener Doug MacLean ikke lenger anser ham som en av lagets sentrale spillere.

Han fikk ikke et eneste bytte i undertall, og var til sammen på isen i 13,34 minutter i Philips Arena. Rekkekamerat Marchant spilte til sammenlikning 21,22 minutter.

Men sjøl om Espen ikke briljerte, gjennomførte han likevel en helt grei kamp.

Og det var ingen blåjakker som imponerte offensivt i sesongåpninga i natt.

Sen scoring

Atlanta tok ledelsen drøyt 13 minutter ut i kampen da Ilya Kovalchuk fyrte av fra blålinja i overtall. Jackets-keeper Marc Denis var ikke dekket og burde reddet skuddet.

Men etter at Thrashers dominerte den første halvdelen av kampen, tok Columbus etter hvert over. Og det var fortjent da Andrej Nedorost utliknet mot slutten av midtperioden.

Men drøyt to minutter før slutt avgjorde Atlanta etter at Darryl Sydor ikke klarte å klarere i egen sone for Columbus. Chris Tamer svarte med å knalle pucken inn fra blålinja.

Shampo var ikke på isen ved noen av scoringene.

Begraves

Nattas kamp var preget av Atlanta-spilleren Dan Snyders dødsfall på søndag. Snyder var passasjer i Ferrarien til Atlanta-stjernen Dany Heatley, som krasjet i en murvegg for elleve dager siden.

Snyder ble i forkant av kampen hyllet med en videomontasje på storskjermen akkompagnert av sekkepipe, etterfulgt av et øyeblikks stillhet.

Etter kampen fløy Thrashers-spillerne rett til Ontario, der Snyder bisettes i dag.

Blue Jackets møter New York Rangers i Nationwide Arena i morgen.

SPILTE LITE:</B> Espen Shampo Knutsen og Blue Jackets startet NHL-sesongen med tap.