Shampo tror på mer kreativ rolle for Zuccarello

Sesongstart i natt.

NEW YORK RANGERS-SPILLER:  Mats Zuccarello Aasen. Foto: Pontud Höök / NTB scanpix
NEW YORK RANGERS-SPILLER: Mats Zuccarello Aasen. Foto: Pontud Höök / NTB scanpixVis mer

Natt til fredag går startskuddet for sesongen til New York Rangers. Espen «Shampo» Knutsen tror Mats Zuccarello Aasen kan bli en viktig kreativ kraft i laget.

Rangers sesongåpner borte mot Phoenix Coyotes, og med norske øyne blir det spennende å se hva slags rolle Zuccarello Aasen får under lagets nye trener Alain Vigneault.

- Jeg tror nok det er en trener som passer spillet til Mats bedre enn John Tortorella, selv om han fikk mye tillit mot slutten av sist sesong. Han er en mer offensiv trener, og Mats er en offensiv spiller, sier VIF-trener og tidligere NHL-proff Espen «Shampo» Knutsen til NTB.

Rangers starter sesongen med en skikkelig langtur. Hjemmearenaen Madison Square Garden i New York bygges om, og Zuccarello og co. spiller de første ni kampene på bortebane.

Det er ikke før Montreal Canadiens kommer til New York 28. oktober at Rangers spiller hjemme, så med mindre borteformen er god kan laget havne bakpå fra starten av.

Blant ligaens dårligste Både Vigneault og Tortorella fikk sparken etter sist sesong i henholdsvis Vancouver Canucks og Rangers. I løpet av sommeren byttet de to arbeidsplass.

Mens Vigneault er kjent for å ha en offensiv filosofi, er Tortorellas varemerke en tøff type hockey med mye taklinger og dumping av puck inn i offensiv sone.

- Noen ganger må man spille sånn, men Mats' styrke er jo ikke å dumpe pucken og løpe rundt og takle, mener Shampo.

I fjor var Rangers blant de dårligste i ligaen i overtallsspill. Shampo tror 26-åringen kan bli en viktig brikke.

- Han kan tilføre dem kreativitet i overtall, finne løsninger de andre ikke kan og sette opp medspillere.

I sommer undertegnet Zuccarello en ettårskontrakt med Rangers etter lange forhandlinger. Shampo tror nordmannen kan sette sitt preg på NHL i flere år.

- Han var veldig god i fjor, og jeg tror han kan ha mange gode år foran seg i NHL. Jeg tror han kommer til å fortsette der han slapp, sier VIF-treneren.

Ikonisk klubb Han sier likevel at Zuccarellos produktivitet avhenger av hvem han får spille med, og om han får spille mye i overtall.

- Det er veldig viktig at han får spille med en god senter. Det kan gå å være i tredjerekka hvis det blir en spillende rekke. Det beror på at han kan få pucken tilbake igjen.

Rangers er et av de virkelig ikoniske lagene i NHL, men dårlige avgjørelser i overgangsmarkedet de siste årene har satt sine spor. Klubben har ikke vunnet Stanley Cup siden 1994. Shampo tror ikke Rangers er blant de heteste kandidatene denne sesongen heller.

- Jeg tror de er omtrent som i fjor, og at de er rundt grensen å komme til sluttspill, sier han. (NTB)